Стабилността на управляващата коалиция в Нидерландия е под въпрос, след

...
Стабилността на управляващата коалиция в Нидерландия е под въпрос, след
Коментари Харесай

Правителството в Нидерландия рискува да се раздели заради мерки за имиграцията

Стабилността на ръководещата коалиция в Нидерландия е под въпрос, откакто партиите в нея не съумяха да реализират единодушие за ограничения за ограничение на имиграцията, а спешните диалози се чака да продължат и през уикенда, съобщи " Ройтерс ".

Натиск от страна на консервативната партия VVD на премиера Марк Рюте за ограничение на потока от търсещи леговище към Нидерландия раздели неговата четирипартийна коалиция, откакто две по-малки партии отхвърлиха да поддържат оферти, които биха затруднили събирането на фамилиите на бежанците.

Разговорите сред съдружните сътрудници продължиха до 1.45 ч. в петък.

" В кабинета сме в развой на реализиране на съглашение за миграцията. Това е развой, който се организира малко по малко. И довечера беше една стъпка ", сподели Рюте пред нидерландски кореспонденти.

Според локални медии Рюте е подготвен да остави държавното управление да падне, в случай че не бъде реализирано съглашение.

Молбите за леговище в Нидерландия скочиха с една трета предходната година до над 46 хиляди и се чака да се усилят до над 70 хиляди тази година - превишавайки предходния връх от 2015 година
Това още веднъж ще натовари центровете за даване на леговище в страната, където в продължение на месеци предходната година стотици бежанци бяха принудени да спят при неприятни условия с стеснен или никакъв достъп до питейна вода, санитарни пространства или здравни грижи.

Миналата година Рюте съобщи, че се усеща " компрометиран " от проблемите, откакто филантропичната група " Лекари без граници " за първи път изпрати екип в Нидерландия, с цел да помогне с медицинските потребности на мигрантите в центъра за обработка на молби за леговище.

 След осем години разногласия Европейски Съюз се контракти за приема на мигранти, България се въздържа След осем години разногласия Европейски Съюз се контракти за приема на мигранти, България се въздържа

Той даде обещание да усъвършенства изискванията, основно посредством понижаване на броя на бежанците, които доближават Нидерландия. Премиерът обаче не съумя да завоюва поддръжката на съдружните сътрудници, които сметнаха, че политиката му отива прекомерно надалеч.

Напрежението доближи връх тази седмица, откакто Рюте изиска поддръжка за предложение за ограничение на достъпа на деца на бежанци от война, които към този момент са в Нидерландия, както и фамилиите да чакат най-малко две години, преди да могат да се съберат.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР