Стабилността на банковата система е ключът за успешното преминаване през

...
Стабилността на банковата система е ключът за успешното преминаване през
Коментари Харесай

Радев: Стабилността на банковата система е ключът за успешното преминаване през кризи

Стабилността на банковата система е ключът за сполучливото прекосяване през рецесии. Това съобщи президентът Румен Радев по време на формалната гала по връчване на премиите „ Банка на годината “. За 30-а поредна година на събитието, проведено от Асоциация „ Банка на годината “, бяха отличени достиженията на българските банки в разнообразни сфери. „ Мога единствено да си пожелая в страната да имаме същата непоклатимост, която има в банковия бранш “, акцентира президентът.

Банковият бранш задава посоката на развиване на нашата стопанска система, посочи президентът Радев. По думите му българските банки са значим детайл за промяна на стопанската система към по-висок и резистентен ритъм на развиване, към ускорено софтуерно развиване и цифровизация, към произвеждане на артикули с висока добавена стойност.

Класацията „ Банка на годината “ се наложи през годините със своята обективност, основана на публична информация от Българска народна банка и одитирани банкови доклади, уточни още президентът Радев в приветствието си. По думите на президента „ Банка на годината “ е очевидец и огледало на модерното развиване на българската банкова система след 1989-а година, а в този момент и на нейната цифрова промяна.

Държавният глава приветства уредниците на събитието, както и всички спечелили в обособените категории за постигнатите от тях резултати през годината, за неуморната работа в извънредно конкурентната банкова среда.

С огромната премия „ Банка на годината на България “ беше отличена Пощенска банка. Президентът Радев връчи премията на основния изпълнителен шеф на банката Петя Димитрова и пожела още доста нови достижения на финансовата институция.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР