Стабилизирано е бебето на 38-годишната Маргарита от Враца, която почина

...
Стабилизирано е бебето на 38-годишната Маргарита от Враца, която почина
Коментари Харесай

Стабилизираха бебето на Маргарита от Враца, която почина при раждане в Плевен

Стабилизирано е бебето на 38-годишната Маргарита от Враца, която умря при раждане със секцио в плевенската Университетска болница.
Окръжната прокуратура, която образува досъдебно произвеждане за гибелта на родилката, се ангажира да откри повода за гибелта до месец, откакто бъдат подготвени експертизите.
Състоянието на бебето към този момент е устойчиво, сподели представителят на болничното заведение Момчил Цветков.
"То е в по-добро положение, в сравнение с предходните дни. Много са значими идващите дни, с цел да се види по какъв начин ще проработят централната нервна система и други системи. Постепенно ще стартират и да се махат лекарства. Тече инспекция по случая с умрялата родилка. Още един път съболезнования на околните. Проверяваме случая и истината ще излезе нескрито ".
Разпитан е брачният партньор на умрялата родилка. Все още няма данни от направената аутопсия, добавя окръжният прокурор Ваня Савова.
"За да сме напълно справедливи в нашата преценка, ще назначим лекари за втората експертиза. Ще обмислим и за първата – дали с оглед това публично съмнение да не бъдат от друго лечебно заведение, имам поради съответно ВМА ".
Заместник-министърът на опазването на здравето доктор Бойко Пенков сподели, че продължава инспекцията на Агенция "Медицински одит " и Районната здравна ревизия в Плевен по случая с умрялата родилка.
"В момента наш екип на "Медицински одит " е там, в това число и РЗИ – Плевен е в болничното заведение. Очакваме техните предварителни отчети, с които ще ви срещнем сега, в който ги имаме. Оценката е била, че дамата е била здрава. Тъй като е имала планувано секцио, това се появява по време на въвеждане на упойка. Дали е сърдечен проблем, който води главно и е основал казуса, или солидна белодробна емболия, ще кажат сътрудниците правосъдни медици и патоанатоми ".
"До родилката е имало медицински екип от самото начало ", изясни Пенков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР