Стабилизация на ГЕРБ и частично възстановяване на подкрепата от скандалите

...
Стабилизация на ГЕРБ и частично възстановяване на подкрепата от скандалите
Коментари Харесай

Обрат! ГЕРБ пред БСП на евроизборите

Стабилизация на ГЕРБ и отчасти възобновяване на поддръжката от свадите с жилищата. Минимална преднина на главната ръководеща партия пред Българска социалистическа партия. Три партии със несъмнено посланичество в Европейския парламент. Вътрешна македонска революционна организация остава на ръба на бариерата. Това демонстрира национално представително изследване на Изследователски център “Тренд ” по поръчка на “24 часа ”.

16% от всички гласоподаватели в България към момента не са решили за кого ще гласоподават. Малко над една трета (35%) пък са решили още преди акцията, а 9% са взели решение по време на акцията. Трябва да създадем уточнението, че теренът на актуалното изследване завърши на 17 май и евентуално в дните до изборния ден процентът на решилите по време на акцията може леко да се усили.

30% пък ще се възползват от правото си на преференция, до момента в който 39% няма да го създадат.

В актуалното изследване на интервюираните лица им беше възложен лист с всички претенденти с имената и подредбата им съгласно регистрацията в ЦИК, като измежду тях те трябваше да посочат своето желание. Процентното систематизиране е измежду гласуващите.

След имиджовата вреда, която ГЕРБ претърпя от свадите към жилищата и къщите, главната ръководеща партия съумява да се стабилизира в границите на акцията. Възстановяването е минимално, само че въпреки всичко задоволително, с цел да получат лека преднина пред Българска социалистическа партия, като разликата през този месец сред двете съществени партии е в границите на 1,1%.

Движение за права и свободи твърдо резервира третата си позиция с 12,8%.

Вътрешна македонска революционна организация остава на четвърта позиция, навръх ръба на бариерата, с цел да изпрати народен представител в Европейския парламент (5,8%). “Воля ” съумява да повиши своя резултат в границите на акцията до 4,8% от гласуващите.

Обединението “Демократична България ” не съумява да осъществя растеж в последните месеци и остава с 4,2% поддръжка измежду гласуващите и с дребни шансове да изпрати евродепутат. По-надолу в подреждането остават “Коалиция за България ” (2,4%), “Атака ” (2%), Патриоти за Валери Симеонов (1,3%) и “Възраждане ” (1,2%).

Подробности четете ТУК

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР