SSD дисковете са много по-добри от магнитните твърди дискове (HDD)

...
SSD дисковете са много по-добри от магнитните твърди дискове (HDD)
Коментари Харесай

Kioxia изпрати SSD с капацитет 130 TB на Международната космическа станция

SSD дисковете са доста по-добри от магнитните твърди дискове (HDD) в галактическите компютърни задачи, съгласно Kioxia...

Емил Василев преди 1 минута 2 Сподели

Най-четени

АвтомобилиЕмил Василев - 20:32 | 04.02.2024

12-те най-икономични автомобила, които можете да си купите през 2024 година

IT НовиниДаниел Десподов - 12:00 | 05.02.2024

Пръстен от 91 км: новият суперколайдер може да погълне 95% от Вселената

КосмосЕмил Василев - 9:00 | 05.02.2024

НАСА откри „ супер Земя “ – екзопланета, на която може да има подобаващи условия за живот

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Kioxia беше отделена от Toshiba през юни 2018 гoдина. В началото на 80-те години на предишния век обаче, когато тя към момента е част от японския конгломерат, на компанията се приписва изобретяването на флаш паметта. Сега Kioxia извежда същата технология за предпазване в космоса.

Работейки в партньорство с Hewlett Packard Enterprise (HPE), Kioxia неотдавна изпрати SSD с потенциал от повече от 130 терабайта за предпазване на данни на Международната галактическа станция (МКС). Японският производител на памети изпрати обновен HPE Spaceborne Computer-2, предоставяйки на астронавтите на борда на МКС надеждна флаш памет с невиждани изчислителни благоприятни условия.

HPE Spaceborne Computer-2 е основан най-вече на комерсиална, която обезпечава благоприятни условия за високопроизводителни калкулации (HPC) в космоса, обясниха от Kioxia. Преди МКС да може да употребява личен местен суперкомпютър, астронавтите трябваше да изпращат всички пробни данни на Земята за обработка.

Благодарение на партньорството сред Kioxia и HPE, членовете на МКС към този момент могат да обработват и проучват данни непосредствено на място.

Като размерът на свалените данни за проучвания на повърхността се понижава 30 000 пъти. HPE Spaceborne Computer-2 е планиран да извършва разнообразни пробни HPC в космоса. Включително опазване на здравето, възобновяване след естествени бедствия, 3D принтиране, 5G връзки, ИИ и така нататък

Kioxia даде цялата опция за предпазване на данни, включена в суперкомпютъра на HPE, с композиция от SAS дискове от корпоративен клас и стандартни NVMe дискове. Компютърът HPE Spaceborne Computer-2 включва осем NVMe диска с потенциал 1 TB, четири „ стойностни “ SAS SSD диска с потенциал 960 GB и четири корпоративни SAS SSD диска с самостоятелен потенциал 30,72 TB. Общият потенциал за предпазване на данни надвишава 130 TB. Това е устройството с максимален потенциал, което е пътувало до МКС в границите на една задача.

Kioxia акцентира по какъв начин SSD дисковете за предпазване на данни са по-добри от обичайните магнитни твърди дискове (HDD) в галактическите задачи. Те могат да отговорят по-добре на условията за мощ, продуктивност и надеждност в „ открития космос “. SSD дисковете нямат движещи се елементи и са доста по-бързи от HDD дисковете. В предишното твърдите дискове са потвърдили способността си да работят надеждно в космоса. На този стадий обаче, флаш паметта, несъмнено е доста по-добро решение.

Kioxia ще следи флаш паметта на борда на галактическия компютър-2 всекидневно, през цялото времетраене на задачата. Ежедневните регистрационни файлове ще се предават от МКС на Земята. Така инженерите ще могат да наблюдават и проучват данните за положението на дисковете, с цел да схванат по-добре по какъв начин в действителност работи в космоса паметта, основана на флаш памет.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР