СроковеРегистрират партиите до 15 февруариЦентралната избирателна комисия оповести сроковете за

...
СроковеРегистрират партиите до 15 февруариЦентралната избирателна комисия оповести сроковете за
Коментари Харесай

ЦИК обяви хронограмата за вота

Срокове
Регистрират партиите до 15 февруари

Централната изборна комисия оповести периодите за другите действия, свързани с парламентарните избори на 2 април.

До 5 февруари посланиците ни би трябвало да изискат от приемащите страни позволение за провеждането на изборите, в случай че такова се изисква, а още през днешния ден Централната изборна комисия би трябвало да дефинира изискванията и реда за формиране на секциите отвън страната, в това число реда и организацията за гласоподаване на българските жители зад граница.

Крайният период, в който партии и обединения ще подават заявки за регистрация за присъединяване в изборите, е 17 ч. на 15 февруари. Инициативните комитети ще се записват в РИК до 17 ч. на 20.02.23. Регистрацията на кандидатските листи в районните комисии ще се правят до 17 ч. на 28.02.23.

На 01.03.23. в ЦИК ще се изтегли жребият с следващите номера, под които записаните обединения ще попадат в бюлетината.

Откриването на предизборната акция е в 00.00 ч. на 03.03.23., а краят и е 24.00 ч. на 31 март. Съставите на секционните изборни комисии ще бъдат назначени не по-късно от 7 март, а тези в чужбина - до 20 март.

На 11 март дефинитивно ще се дефинират местата в страните, в които ще се образуват секциите отвън страната и броят на изборните секции във всяко място. Самите секции се образуват със заповед на ръководителя на посолството или консулството до 14 март.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР