Сривът на фондовата борса засегна и най-богатите. Джеф Безос, Марк

...
Сривът на фондовата борса засегна и най-богатите. Джеф Безос, Марк
Коментари Харесай

Безос, Зукърбърг, Гейтс и Мъск обедняха

Сривът на фондовата борса засегна и най-богатите. Джеф Безос, Марк Зукърбърг, Бил Гейтс и Илон Мъск дружно ненадейно „ обедняха “ с над 50 милиарда $.

Разпродажбата на фондовите пазари докара до спад на цените на американските софтуерни колоси. Миналата седмица софтуерната борса Nasdaq в Ню Йорк означи най-големия си спад след пандемията. От историческия си връх в средата на ноември 2021 година Nasdaq се е сринал с 14,3%.

Цените на акциите на американските софтуерни компании паднаха доста, заяви уеб сайтът ое24.

Основателите на свръхбогати компании изпитват усложнения. Американските софтуерни милиардери Джеф Безос (Amazon), Марк Зукърбърг (Facebook), Илон Мъск (Tesla), Бил Гейтс (Microsoft) и съоснователят на Гугъл Лари Пейдж изгубиха общо 67 милиарда $ в границите на няколко дни поради сериозния срив в цените на акциите на техните компании.

Мъск е изгубил най-вече - 25,1 милиарда $.

Шефът на Tesla Илон Мъск загуби най-вече. Според показателя на милиардерите на Bloomberg положението му е намаляло с 25,1 милиарда $ през миналата седмица, което е спад от над 9%. Въпреки това с 243 милиарда $ Мъск остава най-богатият човек в света. Но не трябва дасе не помни, че в миналото е имал повече от 300 милиарда...

Безос е " по-беден " с 24 милиарда от началото на годината

Миналата седмица основателят на Amazon Безос загуби съвсем 22 милиарда $, като от началото на годината положението му е намаляло с 24 милиарда $. Със своите 168 милиарда $ той остава на второ място в класацията на Bloomberg за най-богати хора след Мъск.

От началото на годината Бил Гейтс е обеднял с 9,5 милиарда $, а Лари Пейдж - с съвсем 12 милиарда. За Марк Зукърбърг загубата през няколкото седмици на 2022 година възлиза на 12 милиарда $. Със положението си от 113 милиарда $ шефът на Фейсбук заема шесто място в класацията на милиардерите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР