Срив в цените на криптовалутите – стойността на най-популярната продължава

...
Срив в цените на криптовалутите – стойността на най-популярната продължава
Коментари Харесай

Цените на криптовалутите се сринаха

Срив в цените на криптовалутите – цената на най-популярната продължава да се задържа ниска през последните седмици. На какво се дължи спадът и ще се резервира ли това като наклонност?

Рекордните стойности за биткойн от 18-20 хиляди $ за брой бяха достигнати в края на предходната година и началото на тази. Сега цената е три пъти по-ниска и се задържа към 6000 $.

Другите известни криптовалути – алткойните и етереум са на същата цена като предходната година.

През януари капитализацията на целия пазар на криптовалути е четири пъти по-висока – 820 милиарда $, а в този момент е към 216 милиарда $.

Според анализаторите през лятото по традиция има спад в цената на криптовалутите, а пикът е през декември. Миналата година по това време биткойнът е бил два пъти по-евтин. Специалистът по криптовалутите Цветан Аврамов счита, че смяната в цената е породена и от огромните играчи, които манипулират пазара.

Стабилизирането на пазара зависи от т.нар борсови фондове за търговия, които ще разрешат на огромни организации да влагат милиарди в криптовалути. Стартирането на тези принадлежности обаче беше отсрочено от американската комисия за скъпи бумаги и тържища за септември.

Междувременно след месеци следствие китайските управляващи арестуваха трима хакери, присвоили криптовалути на стойност 87 млн. $.

За да избегнат обири, специалистите поучават вложителите да пазят ключовете към портфейлите си с криптовалута отвън компютрите си – на хартия и в сейф.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР