Срив в интернет връзката или липсата на такава заради отдалечеността

...
Срив в интернет връзката или липсата на такава заради отдалечеността
Коментари Харесай

И без достъп до интернет лекарите вече могат да изписват електронни рецепти

Срив в интернет връзката или неналичието на такава поради отдалечеността на обещано обитаемо място към този момент няма да са спънка пред лекарите да изписват електронни предписания през мобилното приложение.

И в офлайн режим те ще могат да издават рецепта, когато връзката с интернет бъде възобновена, тя ще се изпраща към Националната здравноинформационна система (НЗИС), изясняват от " Информационно обслужване ", където е създадена новата функционалност.

Така рецептата незабавно попада в електронното здравно досие на пациента, а той може да я получи посредством SMS или друго приложение за известия и тя да бъде изпълнена във всяка аптека.

Задължителната е-рецепта беше въведена като средство за надзор на " самолечението " с антибиотици и като метод да се наблюдава какво се случва с дефицитните лекарства за диабет в средата на октомври.

Заради недоволства от от друг темперамент - от софтуерни проблеми до неподготвени медицински експерти два месеца по-късно хартиените предписания бяха върнати, а държавното управление вкара гратисен интервал до 1 април, през който да се употребяват и двата типа предписания.

По данни на " Информационно обслужване " от стартирането на системата до момента са издадени над 47 млн. електронни предписания, като от тях близо 1.7 млн. са т. нар бели предписания. Най-масовите предписания, които се издават от доктор с годност до шест месеца, могат да се изписват от повече от две години, само че до октомври предходната година лекарите съвсем не се възползваха от тази опция. Към момента анулираните бели предписания са към 3% от всички издадени е-рецепти, а над 70% от всички са изпълнени сполучливо.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР