Срещу сградата на пожарната в Нови Искър днес бе открит

...
Срещу сградата на пожарната в Нови Искър днес бе открит
Коментари Харесай

Откриха паметник на един от най-добрите ни пожарникари, починал внезапно през 2015 г.

Срещу постройката на пожарната в Нови Искър през днешния ден бе открит монумент в памет на инж. Богдан Личев, за който да си пожарникар бе предопределение.

В деня, в който българските пожарникари и спасители празнуват своя професионален празник, сътрудници и близки на огнебореца инж. Богдан Личев, приключил земния си път на 33 години, откриха монумент, повдигнат в негова памет против постройката на пожарната работа в Нови Искър. Паметникът, символизиращ пожарникар, който постоянно е на своя пост и бди над хората, бе осветлен с церемониален водосвет, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

През трите години, в които Богдан Личев е отпред на Участък ПБЗН в града, огнеборецът отдава всички старания на превантивната активност, работата с деца и доброволци, която трансформира и в своя персонална идея.
23
Официални посетители на церемонията бяха шефът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов, шефът на СДПБЗН ст. комисар Веселин Гетов, началникът на Втора РСПБЗН комисар Стоян Василев, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, кметове на региони, общински съветници, сътрудници и близки на инж. Богдан Личев.

„ Инж. Богдан Личев ще остане в спомените ни със своите забележителни професионални достижения, както и с дейното взаимоотношение с органите на локалната общинска власт при образованието и подготовката на популацията за реакция при пожари и бедствия “, съобщи ст. комисар Гетов. Ще го запомним с изключителната му обич и отдаденост на специалността, която беше всичко за него в късия му, само че ослепителен професионален живот. Институционалните ползи на службата Богдан защитаваше, както посредством пълноценната си професионална активност, по този начин и в границите на дейната си работа като синдикалист. Той бе една смела, борбена персона, прелестен човек, сътрудник и същински другар, уточни в прочувственото си слово шефът на Столичната пожарна.
23
Венци и цветя бяха поднесени от името на министър- ръководителя на Република България, кмета на Столична община, министъра на вътрешните работи, шефовете на ГДПБЗН и СДПБЗН, Национален профсъюз „ Огнеборец “, парламентарни групи, общински препоръки, цивилен сдружения и други

„ Да си пожарникар не е специалност, това е предопределение. Или го носиш в сърцето си, или го нямаш. Никога няма да оставим пожар непогасен, в никакъв случай няма да оставим човек в неволя “, завещава на поколенията героят Богдан Личев.

Инж. Богдан Личев е роден на 14 септември 1982 година в гр. София. Той е един от хората, основали пожарната работа в гр. Нови Искър - стартира като пълководец на екип и стига до длъжността шеф на УПБЗН.

В Нови Искър хората го помнят като воин, който непрекъснато е бил на тяхно разположение. Богдан Личев е създател на клуб "Млад огнеборец " и всеки ден е отделял време за работа с най-малките.

Идеята за паметника на 33-годишния пожарникар е на предприемчив комитет, а парите бяха събрани от доброволни дарения за по малко от 2 месеца.
12
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР