Срещу принц Филип няма да бъдат повдигнати обвинения във връзка

...
Срещу принц Филип няма да бъдат повдигнати обвинения във връзка
Коментари Харесай

Принц Филип няма да бъде съден за катастрофата, която причини

Срещу принц Филип няма да бъдат повдигнати обвинявания по отношение на автомобилна злополука, при която две дами получиха пострадвания, оповестиха английски прокурори, представени от международните осведомителни организации.

Решението идва дни откакто Бъкингамският замък оповести, че 97-годишният принц повече няма да кара. Съпругът на кралица Елизабет Втора бе зад кормилото на " Ленд Роувър ", когато на 17 януари блъсна друга кола покрай кралската резиденция Сандрингам в Източна Англия. Той не пострада, само че две дами в другата кола получиха пострадвания, а 9-месечно момченце остана невредимо, осведоми Българска телеграфна агенция.

" Прокуратурата деликатно изследва всички предоставени от полицията данни по отношение на автомобилната злополука на 17 януари. Взехме поради всички свързани с случая условия, в това число степента на отговорност, възрастта на водача и обстоятелството, че непринудено върна шофьорската си брошура. Решихме, че вероятно правосъдно гонене няма да отговори на публичните ползи ", съобщи прокурорът Крис Лонг.

В изказването се отбелязва, че свързаната с взимането на сходни решение процедура не планува определяне на виновност или удостоверение за осъществено закононарушение, тъй като това е задача на съда, а не на прокуратурата. Тя има право да преразгледа решението си, в случай че бъдат открити нови значими условия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР