Срещу кмета на община Септември Марин Рачев ще бъдат повдигнати

...
Срещу кмета на община Септември Марин Рачев ще бъдат повдигнати
Коментари Харесай

Арнаудова: Ще бъдат повдигнати две обвинения срещу кмета на община Септември

Срещу кмета на община Септември Марин Рачев ще бъдат повдигнати две обвинявания. Това заяви на конференция в Общината представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.


Тя посочи, че първото обвиняване е за умишлена занемареност по член 219, алинея 3 от Наказателния кодекс. Тя изясни, че става дума за 7 покупко-продажби, при които са подписани контракти по реда на Закона за публичните поръчки от месец март 2016 година до месец март 2017 година

Кметът Марин Рачев не е упражнил задоволителен надзор върху длъжностно лице, което е правило строително-монтажни работи. Тези действия са осъществени некачествено или ненапълно от сдружение, притежател на което е родственик на кмета.

Изписвани са средства за поправки на улици, както в град Септември, по този начин и в село Семчиново, като са нанесени вреди за към 100 хиляди лв..

Второто обвиняване е за подписване на неизгодна договорка през март 2017 година, когато кметът е закупил от сдружение парцел, който преди този момент е употребил (преди да бъде кмет), на стойност, надвишаваща със 100 хиляди лв. цената на парцела. Румяна Арнаудова разясни, че на следващия ден Специализираната прокуратура ще му повдигне публично обвиняванията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР