Срещу екстрадицията на Джулиан Асандж в САЩ се обяви лидерът

...
Срещу екстрадицията на Джулиан Асандж в САЩ се обяви лидерът
Коментари Харесай

Корбин срещу екстрадицията на Асандж в САЩ

Срещу екстрадицията на Джулиан Асандж в Съединени американски щати се разгласи водачът на английските лейбъристи Джереми Корбин.

Той настоя английското държавно управление да не екстрадира създателя на " Уикилийкс ", както желае Вашингтон.

Това написа Корбин в " Туитър ".

Лидерът напомни разкритията на уеб страницата за интервенциите в Ирак и Афганистан.

Вграден видеоклип

Припомняме, че създателят на WikiLeaks беше задържан в посолството на Еквадор в Лондон по-рано през днешния ден поради нарушение на изискванията на гаранцията и искане за екстрадиция от страна на Съединени американски щати. Арестът беше осъществен, откакто Еквадор приключи убежището, което му предоставяше, изтъквайки като причина многократните му нарушавания по време на престоя му в посолството, намесвайки се в политиката на сътрудниците на Еквадор.

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати повдигна обвинявания против създателя на WikiLeaks Джулиан Асандж, обвинявайки го в скрит план с Челси Манинг за осъществяване на навлизане в компютри и кражба на класифицирана информация.

Той може да лежи до 5 години в затвор в Съединени американски щати, в случай че бъде приет за отговорен.

Американските прокурори считат, че Манинг, кой(я)то беше разследващ аналитик в американската войска през 2010 година, е дал на Асандж част от ключова дума, която се е съхранявала на компютрите на военното министерство на Съединени американски щати. В изказването на Министерството на правораздаването също по този начин се показва, че откакто е получил архива със секретни американски дипломатически телеграми и военни кодове от Манинг, Асандж е пришпорил някогашния анализатор да придобие още повече информация.

Прокуратурата в Швеция обмисля обновяване на следствието на изказванието на жена, че е била полово насилена от създателя на WikiLeaks. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР