Срещу бившия германски канцлер Герхард Шрьодер е внесена жалба пред

...
Срещу бившия германски канцлер Герхард Шрьодер е внесена жалба пред
Коментари Харесай

Герхард Шрьодер е даден на прокурор по сигнал за престъпления срещу човечеството

Срещу някогашния немски канцлер Герхард Шрьодер е импортирана тъжба пред прокуратурата за присъединяване в закононарушения против човечеството, заяви Дойче веле.

Според вестник " Бадише Нахрихтен ", представен от Франс прес, жалбата е импортирана предходната седмица в прокуратурата в Хановер, а в сряда е била препратена до основния прокурор на Германия в Карлсруе. Хановерската прокуратура е удостоверила, а най-вероятно жалбата е против няколко лица.

Главният прокурор на Федералния съд в Карлсруе е най-висшият орган на немската прокуратура. Той има специфични пълномощия, свързани с закононарушения против федералното държавно управление, като държавна измяна и закани за външната сигурност, а също по този начин се занимава с гонене на закононарушения, наказуеми от интернационалното наказателно право.

Срещу Шрьодер в последно време имаше редица рецензии в общественото пространство поради това, че не се е дистанцирал от съветския държавен глава Владимир Путин, разяснява още Дойче веле. Преди време съветският отстъпник Алексей Навални назова някогашният немски политик " момче за поръчки на Путин ".

Преди няколко дни немският канцлер Олаф Шолц прикани предшественика си Шрьодер да подаде оставка от многото заемани от него постове в съветски държавни предприятия. По думите на Шолц ролята на някогашния немски канцлер в такива компании не е частен въпрос и позициите във властта вървят в комплект със отговорности, които " не свършват, когато към този момент не заемате поста ".

Шрьодер заема постове в съветските енергийни компании " Северен поток " 1 и 2, в петролната компания " Роснефт " и неотдавна разгласи, че поема пост в " Газпром ". Бившият канцлер от дълго време беше подложен на критика за връзките си с Русия, само че тези рецензии се ускориха след нашествието на Москва в Украйна.

Лидерите на водената в миналото от Шрьодер Германска социалдемократическа партия Саския Ескен и Ларс Клингбайл са изпратили на някогашния канцлер писмо, в което упорстват той да се откаже от постовете си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР