Срещу 45-ия президент на САЩ Доналд Тръмп официално е повдигнато

...
Срещу 45-ия президент на САЩ Доналд Тръмп официално е повдигнато
Коментари Харесай

Официално обвиниха Тръмп в престъпен сговор за отмяна на изборните резултати от 2020 г.

Срещу 45-ия президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп публично е повдигнато обвиняване в незаконен сговор за анулация на изборните резултати от президентския избор през 2020 година, заяви CNN.

В обвинителния акт, публикуван в щата Джорджия от Фани Уилис – областен прокурор на окръг Фултън, попадат общо 41 обвинявания против и Тръмп и още 18 обвинени. Те засягат и 30 съучастници, които все още са без публични обвинявания.

Прокурор Уилис разгласи, че експрезидентът и останалите 18 души би трябвало да се предадат непринудено на правоохранителните органи до 25 август. Всички те ще бъдат съдени в границите на общ развой, а не поотделно. Очаква се те да бъдат изправени пред съда през околните 6 месеца.

Обвиненията от щата Джорджия са доста по-тежки от тези, които по-рано повдигна против Тръмп федералният спецпрокурор Джек Смит. В акта на прокурор Уилис участват обвинявания в рекет, лъжесвидетелство, опити да се повлияе на очевидци. В него са включени също показване на подправени документи, хакерски офанзиви, опити за машинация с подправени длъжностни лица.

В документа са изброени голям брой похвати, с които Тръмп се е опитал да анулира изборната победа на Джо Байдън. Включен е и телефонният му диалог с държавния секретар на Джорджия Брад Рафенспергер, в който Тръмп – като към момента настоящ президент, упорства Рафенспергер да " откри " гласове, които да му обезпечат победа в щата.

Сред обвинените по делото са Руди Джулиани - юрист на Тръмп, Марк Медоуз – началник на апарата на Белия дом, Джон Истман - юрист на Тръмп, Дейвид Шафър - ръководител на Републиканската партия в Джорджия, Кенет Чезбру – юрист, Джефри Кларк – чиновник от правосъдното министерство, Джена Елис - юрист на акцията на Тръмп, Робърт Чили – юрист, Майк Роман – правист, представител на акцията на Тръмп, Харисън Флойд - водач на придвижването Black Voices for Trump, Сидни Пауъл – юрист, и още шестима души.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР