Срещите за председател започватОбщински съветници от БСП, ИТН и ГЕРБ

...
Срещите за председател започватОбщински съветници от БСП, ИТН и ГЕРБ
Коментари Харесай

Общинари пропускат заседанието на СОС заради санирането

Срещите за ръководител стартират
Общински съветници от Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и ГЕРБ евентуално ще пропуснат съвещанието на Столичния общински съвет през днешния ден. От ГЕРБ не виждат причина да уважат писмото на председателстващия СОС Грета Стефанова, която в петък изпрати известие до групите да се съберат на съвещание в 14 ч.

Поводът за него е импортираният от кмета Васил Терзиев отчет за санирането. Той предизвестява, че крайният период за приемане на планови оферти по процедурата за  изтича на 16 януари, и по тази причина съветниците трябвало да дадат мандати на районните кметове за програмата за саниране.

От ГЕРБ реагира с позиция, като показаха, че кметът не познава пълномощията си, а импортираният отчет бил фрапиращ образец за управнически безпорядък. По думите им е редно градоначалникът и екипът му от зам.-кметове да знаят, че определеният за кмет може да делегира свои пълномощия на кметовете на региони и по тази причина не се нуждае от позволение (решение) от СОС. Затова от ГЕРБ не виждат причина за плануваното съвещание, което евентуално ще пропуснат. Подобна е позицията и на Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, които също показаха, че изпратеният документ приказва за управнически безпорядък.

Междувременно през днешния ден районният министър Андрей Цеков сподели, че ще бъде продължен срокът по програмата за саниране, евентуално до края на февруари.

На този декор от през днешния ден би трябвало да стартират срещите сред групите в СОС за избор на ръководител на градския парламент. Следващото съвещание за това е планувано за 25 януари.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР