Срещите се проведоха в рамките на 72-ата сесия на Общото

...
Срещите се проведоха в рамките на 72-ата сесия на Общото
Коментари Харесай

Румен Радев Със Съдбовна Новина За България! Това Променя Цялата Игра! Скоро Страната Ни Ще

Срещите се организираха в границите на 72-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, заяви прессекретариатът на президента на република България.

Със своите обилни ресурси от природен газ и петрол Иран има капацитет да взе участие в процеса на енергийна диверсификация за България, съобщи Радевпо време на диалозите си със своя ирански сътрудник доктор Хасан Рохани, оповестява прессекретариатът на българското президентство.

Обща беше позицията, че разширението на енергийната инфраструктура, която свързва Европа и Азия, основава предпоставки за активизиране на съдействието сред България и Иран.

Д-р Рохани акцентира, че в областта на енергетиката в Иран се осъществят редица огромни планове с вложения от страна на европейски страни, Китай, Индия и Япония, и Иран ще работи за привличането на нови вложители и приемането на достъп до нови пазари.

Двамата президенти потвърдиха устрема на България и Иран да възстановят положителните обичаи на деен двустранен стопански, теоретичен и културен продан.

" Държавните водачи имат задача да предизвикват контактите сред бизнеса и в областта на науката и културата. За Иран, България е благонадежден другар и врата за разширение на икономическите връзки с Европа ", съобщи доктор Рохани.

Българският държавен глава акцентира, че историческите връзки сред българския и иранския народ са добра основа за надграждането на двустранните връзки. Президентът Радев изрази и интереса на страната ни за поощряване на взаимните вложения в сфери като превоза, енергетиката и туризма, както и за откриването на директна въздушна връзка сред София и Техеран.

Президентът доктор Хасан Рохани насочи покана към българския държавен глава да посети Иран в комфортно за него време.

Невъзможно е да бъде обезпечена сигурността и стабилността на Европа, до момента в който районът на Близкия Изток продължава да бъде в рецесия. Това беше общата позиция на Румен Радев и на Негово величество кралят на Хашемитското кралство Йордания Абдула Втори бин ал-Хусеин.

Българският президент благодари на крал Абдула Втори за поддръжката на Йордания в битката с тероризма и за възобновяване на стабилността в Близкия Изток.

Президентът Радев акцентира и ролята на Йордания за справяне с бежанските потоци от военните дейности в района, които основават провокации пред социално-икономическата непоклатимост на страната.

Йордания организира деен разговор и съдействие с Европейския съюз и крал Абдула Втори изрази убеждението си пред президента Румен Радев, че това партньорство ще бъде задълбочено в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР