Срещата за Суперкупата на Европа между Реал Мадрид и Манчестър

...
Срещата за Суперкупата на Европа между Реал Мадрид и Манчестър
Коментари Харесай

Зидан срещу Моуриньо: Рунд първи

Срещата за Суперкупата на Европа сред " Реал " Мадрид и " Манчестър Юнайтед ", която ще се изиграе през днешния ден в Скопие и ще бъде излъчена директно по bTV Action от 20:30 ч., ще сложи началото на едно ново съревнование на аварийна пейка.

За първи път на стадион " Филип Втори Македонски " Жозе Моуриньо и Зинедин Зидан ще си свидлив ръцете преди и след мача в ролята на треньори.

До в този момент двамата в никакъв случай не са си съперничили на такова равнище. Причината е в късата треньорска кариера на французина, който дебютира през 2014 година отпред на втория отбор на " Реал " Мадрид. От януари 2016 година пък води най-титулувания клуб.

Зидан обаче има едно преимущество пред своя конкурент - един път към този момент е вдигал трофея. През 2016 година неговият отбор се наложи над " Севиля ", а в този момент ще се опита да повтори това достижение. Само " Милан " е имал триумф в тази задача - през 1989 и 1990 година

Моуриньо пък има 0 триумфа от 2 опита и единствено Суперкупата на Европа липсва като трофей в неговата витрина. През 2003 година отпред на " Порто " губи от " Милан ", а през 2013 година отпред на " Челси " - от " Байерн " Мюнхен.

Всъщност Моуриньо и Зидан са се срещали на футболния терен единствено един път. През сезон 2003/2004 в Шампионската лига, когато Зизу беше към момента футболист на " Реал ". На 1 ноември 2003 година французинът даже вкара гол против водения от Специалния " Порто ".

Мачът в Скопие ще е и първият конфликт сред " Юнайтед " и " Реал " за Суперкупата на Европа. Двата отбора имат 10 срещи между тях (4 победи за " Реал ", 4 равенства, 4 победи за " Манчестър Юнайтед " ) в европейските клубни шампионати, само че в никакъв случай не са спорили за трофея.

Първия рунд от съперничеството сред Зинедин Зидан и Жозе Моуриньо може да гледате през днешния ден, директно по bTV Action, Voyo.bg и на уеб страницата bTV.bg от 20:30 ч. Половин час по-рано пък ще ви разкажем за пътя на двата отбора до Скопие.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР