Срещата се очаква да се проведе в Министерския съвет днес

...
Срещата се очаква да се проведе в Министерския съвет днес
Коментари Харесай

Синдикати и правителство ще обсъдят бюджета за догодина днес

Срещата се чака да се организира в Министерския съвет през днешния ден следобяд.

 

Пред кореспонденти Манолов уточни, че са били поканени от премиера акад. Николай Денков и финансовия министър Асен Василев, с цел да дискутират въвеждането на самостоятелна осигурителна вноска за държавните чиновници.

 

Ние имаме мнение по този въпрос, от дълго време имаме проект, означи Манолов. По думите му КТ „ Подкрепа “ никога не е срещу въвеждането на самостоятелна осигурителна вноска, въпросът е по какъв начин ще стане това.

 

Манолов дефинира като „ нереалност “ изказванието, че страната заплаща осигурителните вноски на държавните чиновници. Според него това не е правилно, заплащат си ги служащите, страната е единствено длъжник, само че не е източник.

 

За нас този диалог не е сложен, акцентира президентът на КТ „ Подкрепа “. Той разяснява още и вчерашното гражданско неодобрение на заетите в бранш „ Култура “, чиито приходи с приемането на новия размер на минималната работна заплата са се оказали на това ниво. На тази част от нашия живот би трябвало безусловно да се огледа по по-различен метод, подобен с този, по който се подходи към образованието, счита Манолов.

 

Във връзка с отхвърли на властимащите да изплатят обичайните коледни добавки на пенсионерите, Манолов предвижда, че в последна сметка несъмнено ще се намерят пари за тях. „ Скромната ми прогноза е, че най-после ще избършат потно чело и ще намерят тези пари. Това, което в този момент правят, е правено и различен път, хубаво е да измислят нещо ново и друго “, добави президентът на КТ „ Подкрепа “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР