Срещата на върха на Европейския съюз показа, че Украйна ще

...
Срещата на върха на Европейския съюз показа, че Украйна ще
Коментари Харесай

Срещата на върха на ЕС отвръща погледа си от Украйна въпреки ангажимента да остане в курса на Зеленски

Срещата на върха на Европейския съюз сподели, че Украйна ще се изправи пред по-трудни времена, с цел да притегли цялото внимание и политическа, икономическа и военна помощ, която желае

От RAF CASERT Associated Press 27 октомври 2023 година, 11:20 ч. Украйна още веднъж преди заключителния ден на срещата на върха в петък.

Не единствено в Европа, защото новият ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати Майк Джонсън сподели дребен интерес към даването на спомагателни пари от Конгресът да поддържа Украйна и също по този начин сподели, че в този момент е моментът „ би трябвало да застанем до нашия значим съдружник в Близкия изток и това е Израел. “

И това не е единствено геополитиката пълзи към Украйна. Политиката на Европейски Съюз също към този момент не е толкоз блага към Зеленски.

„ Украйна е една от най-корумпираните страни в света “, сподели новият словашки министър-председател Роберт Фицо, когато той оцени срещата на върха на страницата си във Facebook в петък. След срещата на върха той добави: „ Ние сме подготвени да помогнем, само че не военно, тъй като нямам доверие във военно решение на този спор в Украйна “. Но военната победа пред мира е най-ценното нещо за Зеленски.

Заплахите за отвод на военна помощ би трябвало да се преглеждат като освен това от фукане от нация от 5,5 милиона души в блок от съвсем 450 милиона, където народи като Германия и Франция са по-малки от Словакия.Поради великодушното потребление на правата на несъгласие от страна на Европейски Съюз за държавите-членки по множеството парични въпроси, засягащи Украйна, Фицо може да надвиши тежестта си.

Трябва единствено да огледа сътрудника си Виктор Орбан от прилежаща Унгария, който прави това от години. И в случай че това не беше задоволително, Орбан изля още студена вода на Зеленски в петък.

Орбан сподели в седмичното си изявление по държавното радио, че тактиката на Европейски Съюз за подкрепяне на Украйна във войната й се е „ провалила “ и даде знак, че може да не желае да утвърди предложение на Европейски Съюз, което ще даде повече финансова помощ на Киев.

„ Украинците няма да завоюват на бойното поле, руснаците няма да изгубят на бойното поле и няма метод съветският президент да бъде надвит в Москва в хаоса на една изгубена война “, сподели Орбан.

Москва несъмнено упорства повече средства във военните старания. Руският министър на финансите Антон Силуанов сподели пред депутатите, че съвсем една трета от държавните разноски през идната година ще отидат за защита за общо към 109 милиарда евро (115 милиарда долара), отбелязвайки, че сумата е доста по-висока спрямо предишни години.

След като си върнаха част от територията по време на контранастъпление, почнало през юни, украинските сили не съумяха да пробият многоешалонираната защита на Русия, с цел да реализиран задачата си да пресечен сухопътната връзка с Кримския полуостров, за която жадуват. Сега се чака офанзивните интервенции да се забавят с настъпването на зимата. Всичко това макар милиарди поддръжка от Европа и Съединените щати.

С финансирането на Украйна в заплаха през Конгреса на Съединени американски щати Зеленски се стреми да остави отворен финансовия избавителен пояс към Европа.

До края на годината водачите на Европейски Съюз би трябвало да одобрят четиригодишен 50 -пакет от милиарди евро (почти 53 милиарда щатски долара) за Украйна за даване на бюджетна поддръжка, поощряване на вложенията и помощ при реконструкцията — и тук още веднъж влизат в деяние правото на несъгласие на държавите-членки. В развой на подготовка е и четиригодишен боен пакет и пакет за сигурност на стойност 20 милиарда евро (21 милиарда долара).

Орбан сподели, че не желае да продължи напред по отношение на финансирането на Украйна, което имаше за цел да й помогне да завоюва войната във боен проект, тактика, която съгласно него към този момент не е издържана.

„ Бях заставен ясно и непосредствено да кажа, че Стратегията, която тези в Брюксел одобриха и ни докараха, се провали “, сподели той. „ Каквото и да вършим, преди да похарчим парите, би трябвало да има ясна тактика “, сподели той в петък. които виждат Украйна като опора за типа народна власт, която желаят да видят по целия свят. В петък Германия още веднъж сподели какво значи това.

Тази седмица Германия съобщи трета система за противовъздушна защита IRIS-T SLM на Украйна, откакто две от комплицираните системи бяха доставени през последната година.

„ Дори в случай че обстановката с политиката за сигурност в международен мащаб продължава да ескалира и сега гледаме с огромна угриженост на Израел и Близкия изток, няма да спрем да поддържаме Украйна ", сподели министърът на защитата Борис Писториус. „ Тази война няма да бъде забравена. "

Други също се питат: Ако не цялостната поддръжка на Украйна, какво могат да предложат Фико и Орбан като жизнеспособна тактика.

„ Ако не помогнем на Украйна, тогава каква е алтернативата, в действителност ", сподели естонският министър председател Кая Калас. „ Имам поради, че Русия печели! И по този начин, какво се случва по-късно? Защо мислите, че сте в сигурност тогава? “

Ирландският министър председател Лео Варадкар има отговора. „ Ако не спрем Путин в Украйна, той няма да спре там. Така че това е опасност за всички ни., Силви Корбет в Париж и Джъстин Спайк в Будапеща, Унгария, способстваха за този отчет.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР