Срещата на върха на 20-те водещи икономики в света започна

...
Срещата на върха на 20-те водещи икономики в света започна
Коментари Харесай

Започна срещата на Г-20 в Осака

Срещата на върха на 20-те водещи стопански системи в света стартира през днешния ден в японския град Осака, заяви Българска телеграфна агенция. Министър-председателят на Япония Шиндзо Абе приветства всеки от водачите преди обичайна обща фотография.

Руският президент Владимир Путин и неговият американски сътрудник Доналд Тръмп приказваха в резюме " на крайник " преди церемонията по и откриването на срещата на върха на Г-20 в японския град Осака, заяви БГНЕС. Двамата водачи разговаряха оживено един с различен, когато вървяха с цел да заемат местата си за общата фотография на водачите.

След фотографията държавните глави и държавните ръководители започнаха диспути под председателството на домакина Шиндзо Абе, от двете страни на който седнаха президентите на Съединени американски щати и Китай Доналд Тръмп и Си Цзинпин.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, японският министър председател Шиндзо Абе и индийският му сътрудник Нарендра Моди се поздравиха по едно и също време с почукване на юмруци, вместо с здрависване, при започване на тристранната им среща в Осака. Тръмп се пошегува, че другояче е щяло да има разногласия кой с кого да се здрависа пръв. Американският президент назова и двамата " мои доста положителни другари " и ги поздрави за неотдавнашните изборни победи.

По думите на Тръмп тримата ще разискват търговски въпроси и обстановката към Иран. Той обаче не отговори на въпрос на кореспондент за това дали ще наложи мита на японски коли, а единствено сподели, че резултатът от договарянията ще бъде " позитивен ".

по-късно Тръмп ще има среща на четири очи с Моди. На път за Япония Тръмп изиска Индия да отстрани наложени наскоро мита на вносни артикули от Съединени американски щати.

Търговската война сред Съединени американски щати и Китай и напрежението към Иран се чака да бъдат водещи тематики на срещата на върха на Г-20 през уикенда.

Американският президент Доналд Тръмп и неговият китайски сътрудник Си Цзинпин ще се срещнат на следващия ден и това ще е един от най-нетърпеливо предстоящите моменти на тазгодишния конгрес на водещите международни стопански системи. Експертите са разграничени по въпроса дали Тръмп и Си могат да сключат договорка или най-малко да създадат пауза в комерсиалната война, или двете страни ще продължат по пътя на икономическото разделяне.

Япония се надява да употребява срещата на върха, с цел да даде отпор на протекционизма по света, само че остава неразбираемо дали Токио може да се опълчи на тази наклонност, изключително в случай, че държавното управление се пробва да не разгневи Тръмп.

Очаква се изменението на климата да бъде горещо дебатиран въпрос на срещата на върха. Съединени американски щати желаят да избегнат потреблението на израза " световно стопляне ", до момента в който Франция упорства уговорките за ограничение на въглеродните излъчвания да бъдат включени в окончателната обща декларация.

Тръмп ще се срещне и с други международни водачи, в това число съветския президент Владимир Путин и турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Около 32 000 полицейски чиновници и други членове на службите за сигурност са ситуирани за срещата на върха, която се организира в миг, когато наближава тропически циклон, донесъл проливни дъждове в Осака.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР