Срещата между севернокорейския лидер Ким Чен Ун и руския президент

...
Срещата между севернокорейския лидер Ким Чен Ун и руския президент
Коментари Харесай

Ким пристигна в Русия. За какво ще говори с Путин?

Срещата сред севернокорейския водач Ким Чен Ун и съветския президент Путин ще се състои в околните дни, в Далечния изток - гласят формалните данни, по думите на представителя на Кремъл Дмитрий Песков. Междувременно медиите оповестяват, че и двамата държавни водачи са стигнали до Владвосток: Ким с бронирания си трен, а Путин - за присъединяване в Източния стопански конгрес.  Наред с диалога на най-високо равнище сред Русия и Северна Корея и полемиката сред двете делегации, щяла да се организира и публична вечеря, само че не и конференция, осведоми АРД.

Очаква се в диалозите да бъде разисквано съдействието сред двете страни в разнообразни области, както и обстановката в района и интернационалното състояние, заяви още Песков. Нямало да бъдат отминати и " деликатните "  теми, добави той. " Естествено двете страни - както е всекидневно за прилежащите страни - работят взаимно и в чувствителни сфери ", цитира организация ТАСС думите на представителя на Кремъл.

След траяли с дни спекулации Москва и Пхенян потвърдиха едвам през вчерашния ден формалната аудиенция на Ким в Русия. Съединени американски щати допускат, че ще става дума най-много за оръжейни покупко-продажби сред двете страни. " Всяко предаване на оръжие от Северна Корея на Русия би било нарушаване на голям брой резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", предизвести Матю Милър, представителят на американското външно  министерство.

Наблюдателите считат, че Северна Корея евентуално разполага с десетки милиони артилерийски снаряди и ракети руски вид, които биха помогнали извънредно доста на съветската войска в борбите против украинските елементи, отбелязва АРД.

 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР