Срещата между руския президент Владимир Путин и Еманюел Макрон стана

...
Срещата между руския президент Владимир Путин и Еманюел Макрон стана
Коментари Харесай

Срещата Путин-Макрон – какво впечатли световните медии

Срещата сред съветския президент Владимир Путин и Еманюел Макрон стана съществена тематика в интернационалния информативен поток. Все отново съветският президент е първият задграничен водач, който бе поканен на среща от новоизбрания президента на Франция. При това не къде да е, а във Версай – някогашна кралска резиденция и знаково място за всички французи. Вестник Libération написа, че визитата на Путин е била сама по себе си пример на тържествеността и е била изпълнена с всичките подобаващи почести – наличието на републиканската армия и цяла рота барабанисти. А десетки публицисти с неспокойствие чакаха първото здрависване.

От американския The Washington Post означават, че „ тези, които са очаквали фойерверки, са били разочаровани”.

В Lefigaro разясниха: в ръкостискането на водачите не се е чувствала битка, както е било в Брюксел сред Макрон и Тръмп. Преговорите са били очи в очи – мъжествени и другарски.

Пресата отбелязва, че договарянията са траяли повече от предстоящото. Съдейки по всичко, доста от тематиките са били обсъждани по-подробно.

На конференцията след срещата на публицистите не бе разказано всичко. Но е известно, че главните тематики са били Сирия, Украйна и, несъмнено, битката с интернационалния тероризъм – един от въпросите, по които сред Русия и Франция радикални различия няма.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР