Срещата между Продължаваме Промяната и ГЕРБ е странна, защото и

...
Срещата между Продължаваме Промяната и ГЕРБ е странна, защото и
Коментари Харесай

Зафиров: Странно е, че ГЕРБ и ПП ще преговарят, след като дълго време демонстрираха непоносимост

Срещата сред „ Продължаваме Промяната ” и ГЕРБ е странна, тъй като и двете партии демонстрираха безспорна нетърпимост, а в един миг сядат на масата на диалози. Това съобщи в студиото на Нова ТВ Атанас Зафиров от Българска социалистическа партия.

Има действителна опция партиите, които гласоподаваха „ за ” оръжия за Украйна, да се съберат в управнически формат. Друга опция е партиите, които смъкнаха предходното държавно управление –ГЕРБ Движение за права и свободи и „ Възраждане ”, да образуват кабинет, разясни депутатът.

Той разяснява, че в случай че се стигне до втори мандат и Българска социалистическа партия бъде поканена от Политическа партия на диалози, левицата евентуално ще ги поддържа.

Ако бъдем поканени за диалози и за присъединяване в кабинет с мандат на Политическа партия, ние ще го създадем. Защото държавното управление, в което участвахме, работеше доста по-добре от служебния кабинет. Но дано да забележим какво ще се случи с първия мандат, уточни депутатът от Българска социалистическа партия.

Според него няма опция Българска социалистическа партия да влезе в общо ръководство с ГЕРБ. 

Не виждам такава опция. Все още не са завършили даже самите прегори при президента. В Народно събрание има доста партии, с които имаме несъответственост, не са единствено ГЕРБ, разясни Атанас Зафиров и посочи, че това, което е значимо за тях да има съвпадения по цели и стратегии, които би трябвало да са базата, на която да се сформира кабинет.

Социалистът посочи още, че блокирането на работата на Народното събрание, налива вода в мелницата на сторонниците на концепцията за президентска република.

От известно време България действа в изискванията на съвсем президентска република посредством служебните кабинети, което се проточи прекомерно дълго, акцентира Атанас Зафиров.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР