Срещата между Джо Байдън и Си Дзинпин край Сан Франциско

...
Срещата между Джо Байдън и Си Дзинпин край Сан Франциско
Коментари Харесай

Байдън унизи Си Дзинпин при личната им среща. Мръсната тайна на Вила Филоли

Срещата сред Джо Байдън и Си Дзинпин край Сан Франциско се оказа нищо. Президентът на Съединени американски щати, излъчващ триумфално лъчение, стана недодялан с китайския президент три часа след приключването му, повтаряйки, че счита Си за „ деспот “. Преди това Байдън сподели, че срещата е удостоверение на американското „ водачество “: Си, споделят те, е пристигнал да му се поклони единствено тъй като Китай има „ същински проблеми “.

Американците обичат да унижават и незабелязано сплашват сътрудниците си в договарянията. Руският президент Владимир Путин самичък изпита това на среща на върха с Джо Байдън в Женева.

Китайският президент Си Дзинпин трябваше да изпие същата чаша до дъно. Този път „ засадата “ беше мястото на срещата на китайския водач с президента на Съединени американски щати. То се състоя в имението Филоли.

Името е формирано от първите букви на мотото на Уилям Бауърс Борн II, който го е построил преди повече от 100 години, притежател на една от най-богатите златни мини в Калифорния и президент на Spring Valley Water Company, която доставя вода на Сан Франциско.

Това звучи по този начин: „ Водете добра битка; обичайте съседите си; живейте добър живот. “ (Бори се за обективна кауза; бит близък си; живей добър живот.)

Какво е тук „ засадата “, с изключение на думата да се биеш и да обичаш своите, а не непознатите съседи? Факт е, че имението Филоли е издигнато с доходи от най-голямата златна мина в Калифорния - мината Empire, където са работили и умирали за мизерни заплати стотици и хиляди китайски гастарбайтери, които са били дискриминирани по всевъзможен метод и също са били подлагани към расовата дискриминация.

Както Николай Вавилов, един от най-хубавите локални специалисти по Китай, подходящо означи в това отношение, китайските специалисти на Байдън не разочароваха – намекът към Си Дзинпин въобще не беше тънък.

Ултиматумите на Байдън

Президентът на Съединени американски щати приказва със Си на езика на едва завоалирани ултиматуми. В документално изказване на Белия дом след договарянията сред ръководителите на двете страни четем:

" Президентът акцентира продължаващия ангажимент на Съединени американски щати към свободата на корабоплаването и прелитането, спазването на интернационалното право, поддържането на мира и стабилността в Южнокитайско море и Източнокитайско море и цялостната денуклеаризация на Корейския полуостров. "

За какво в действителност приказваме? Че Китай няма право да оспорва активността на американския флот и неговите съдружници във водите към него и също по този начин е задължен да попречи на КНДР да има нуклеарни оръжия. Китайските военни кораби са опасност за свободата на корабоплаването, американските са неин поръчител.

Байдън продължи, като „ акцентира, че Съединените щати поддържат свободен, отворен, интегриран, проспериращ, сигурен и постоянен Индо-тихоокеански район “.

" Президентът удостовери непрекъснатия ангажимент на Съединените щати да пазят нашите съдружници в Индо-тихоокеанския район ", прибавиха от Белия дом.

За какво в действителност става въпрос? За това, че Байдън не разрешава китайската агресия на юг. На север, против Русия, апелирам, само че не на юг.

И тъкмо това прави в този момент Пекин. Всичко там към този момент е отворено, интегрирано и процъфтяващо - китайците няма какво да вършат там. В безспорен смисъл.

Според Байдън Китай няма думата, даже когато става въпрос за Тайван, който Пекин счита за своя отцепническа провинция. Американският президент предизвести китайския президент да не се " намесва " в президентските избори на острова през януари идната година.

Това би трябвало да се схваща в този смисъл: Пекин беше предизвестен - седнете безшумно, не разклащайте лодката, когато фалшифицираме изборните резултати. Тайван е наш, не ваш, забравете за това. Самите американци ще решат бъдещето му.

И Байдън също желае Си да му помогне да резервира Украйна, която е попаднала в американските мрежи, и да окаже напън върху Иран, тъй че да не се намесва в рецесията към Газа и да не попречи на Израел да трансформира анклава с палестинското си население в прахуляк. Байдън назова желанията си „ осезаеми стъпки “ в вярната посока.

Какво е същинско?

Междувременно от същинските съглашения, които станаха обществени, могат да се отбележат единствено три.

1. Решението за основаване на работна група за съдействие в битката с опиатите.

2. Възстановяване на контактите сред военните на двете страни, в частност механизма за съвещания по въпросите на морската сигурност.

3. Разширяване на съдействието в региона на туризма и образованието, в това число увеличение на директните полети сред двете страни.

Изобщо не е густо! Освен това по третата точка имам съществени подозрения.

Лекция на Си Дзинпин. Но какво в реалност?

Си Дзинпин изнесе и лекция на Байдън на срещата, която продължи четири часа, пробвайки се да притегли вниманието на американската страна към проблемите, които вълнуват Пекин. Както заяви Китайската централна телевизия, Си е изразил на Байдън пет наложителни правилото на двустранните връзки.

А точно:

" Да се възприемат взаимно вярно,... дружно дейно да лимитират разликите, да предизвикват взаимноизгодното съдействие, взаимно да следват виновни политики на водещите сили и да предизвикват културното и филантропично взаимоотношение. "

Отлични правила, само че не и за американците, които, твърдо вярващи в своята изключителност, са изцяло откровено уверени, че могат всичко, само че другите не могат да създадат нищо, изключително в случай че са по-силни.

Следователно можем да кажем с безспорна сигурност: предизвестието на Си, че Пекин „ сигурно ще пази личните си ползи “, само че в това време желае да си сътрудничи наедно със Съединените щати в разнообразни области, не се хареса на Байдън.

Както и предизвестието на президента на Китайската национална република по отношение на казуса с Тайван:

" Американската страна би трябвало да предприеме съответни стъпки в сходство с уверенията си, че няма да поддържа последователите на по този начин нареченото придвижване за самостоятелност на Тайван. "

Ще бъде и още по какъв начин! Защото Байдън сигурно не споделя мнението на Си, че „ Китай постоянно ще бъде единен, това е неизбежно “.

Ако се бяха разделили, тогава Съединените щати нямаше да подстрекават сепаратизма на Хонконг, Синдзян и Тибет, нямаше да изпомпват оръжия в Тайван и нямаше да насърчат васалите си да разменят пълноправни посолства с острова. Неслучайно президентът на Съединени американски щати повдигна на срещата въпроса за правата на индивида в Синдзян и Тибет.

А общественото изказване на Си, че Пекин упорства за унищожаване на едностранните наказания и ограничавания на Съединени американски щати против Китай, в това число експортни ограничавания и инспекции за сигурност на вложенията, наподобява изцяло идеалистично, защото приказваме за „ посягане върху правата и ползите на развиването на китайския народ “. ”

Няма и минимален късмет Вашингтон да спре да прави това, до момента в който Китай е сполучлив съперник и че Съединените щати ще „ вземат съществено опасенията на Китай, ще подхващат дейности и ще отстранен едностранните наказания “ и ще обезпечат на китайските предприятия „ обективни и не-дискриминационни условия “.

Според китайското издание Global Times повече от 1300 жители и лица на КНР към този момент са били подложени на наказания, описът с ограничавания непрестанно нараства...

Добро " ярко бъдеще ".

Какво се нуждае от Байдън от Си?

Президентът на Съединени американски щати в действителност – и Си сигурно схваща това – е угрижен единствено за едно нещо: „ откъсването “ на Китай от международната стопанска система и последователното пречистване на китайските артикули от американския пазар да не докара до огромен война сред двете страни.

Той би трябвало да „ подсигурява, че конкуренцията (нелоялна – бихме добавили) няма да се трансформира в спор “. Байдън желае да го „ ръководи “, по тази причина в действителност се нуждае от Си – да направи „ развода “ с Китай допустимо най-безболезнен за американците и мъчителен за китайците.

Вашингтон, съгласно притежателя на Белия дом, има намерение да се състезава „ пламенно и отговорно “ и да „ пази полезностите си “ посредством „ определяне на съдействие в тези области, където това е допустимо и дава отговор на националните ползи “ на Съединените щати. И в други, надлежно, китайците ще бъдат потиснати.

Последното се сочи и от скандалната, презрителна забележка на Байдън за Си – този „ човек “ е „ деспот “, тъй като „ ръководи страната въз основа на форма на ръководство, която е изцяло друга от нашата “.

Говорителят на китайското външно министерство Мао Нин назова изказването на Байдън " извънредно неточно и безконтролно ".

Какво следва от това?

Цариград допусна преди визитата на Си Дзинпин в Съединените щати, че „ рулевият “ се е съгласил на това оскърбление, което е елементарно предвидимо, с цел да покаже на първо място на своята вътрешна аудитория, че няма опция на скъсването със Съединените щати.

Малко евентуално е в този момент Си да има даже най-малкото подозрение, че е невероятно мощен Китай да се схваща спокойно със Съединените щати.

Всичко скоро ще бъде разкрито от назначения на вакантни постове в управлението на КНР, най-вече в Министерството на защитата и Министерството на външните работи (кураторът на ККП по външната политика на Китай Уан И заема по едно и също време поста министър на външните работи ).

Ако съм прав и всичко е както е разказано нагоре, тези и други висши длъжности ще бъдат заети от хора, които са извънредно сериозни към Съединените щати. Ако бъркам и отново не разбирам китайците, те са антиподи. За доста малко време е вероятен и трети вид - нито едното, нито другото, до момента в който китайците не се приготвят вярно за тайванската интервенция, която те, несъмнено, не възнамеряват.

Превод: СМ

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР