Среща с работещите в сферата на социалните услуги в Троян

...
Среща с работещите в сферата на социалните услуги в Троян
Коментари Харесай

Вяра Емилова: БСП винаги е с поглед към социалните нужди на хората

Среща с работещите в областта на обществените услуги в Троян организираха през днешния ден лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ в 11 МИР Ловеч Вяра Емилова и Иван Кръстев – зам.-министър на труда и обществената политика в съдружното държавно управление и претендент за депутат от листата на левицата в Стара Загора.

„ Социалните услуги са доста характерен бранш. Подкрепата посредством обществени услуги спомага за пълноценното присъединяване на хората в общността, осъществяване на права и възстановяване на качеството им на живот. Българска социалистическа партия постоянно е с взор към обществените потребности и за миналите 7 месеца изплатихме на над 260 хиляди семейства целева помощ за отопление през зимния сезон. Увеличихме месечната финансова поддръжка за хората с увреждания и повишихме средствата  за даване на персонална помощ с 223,5 млн. лева ”, съобщи пред присъстващите Вяра Емилова.

Иван Кръстев означи, че Троян е водеща община в даването на обществени услуги в Ловешка област и България като цяло. Като зам.-министър в едно от най-тежките министерства, Кръстев напомни, че в бюджета са отделени 22 милиарда за обществена политика. „ И с помощта на Българска социалистическа партия има нарастване, а скоро и преизчисление на пенсиите. Ние имаме дейна политика за младежите, като увеличихме размера на майчинството през втората година на 710 лева, увеличихме детските надбавки, постигнахме 600 лева необлагаем най-малко за първо дете и 1200 за второ “, добави той.

Вяра Емилова и Иван Кръстев поеха ангажимент да спомагат за създаване на Дома за остарели хора в с. Врабево, както и за преместването на Дирекция „ Социално подкрепяне “ в нова постройка.

По-рано денем те поздравиха кмета на Троян Донка Михайлова за откриването на нова обществена услуга – Център за поддръжка на лица с увреждания, в който 30 души с увреждания ще получават дневни, полудневни, почасови и мобилни грижи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР