Средства на Фонда за лечение на деца са били използвани

...
Средства на Фонда за лечение на деца са били използвани
Коментари Харесай

Скандално! Във Фонда за лечение на деца учели чужди езици с парите

Средства на Фонда за лекуване на деца са били употребявани за финансирането на 2-годишно образование на чиновниците по британски и немски език, макар че в длъжностната им характерност е записано условие за съответната езикова подготвеност. Това е единствено едно от нарушаванията, установени в структурата и поради които някогашният шеф Павел Александров и три служителки отиват на съд. Това оповестиха от прокуратурата, представена от бТВ.

В нарушаване на закона Александров, а не Министерството на здравеопазването, определил основния специалист Катерина Котева за собствен заместител. Според прокуратурата през септември 2014 година Александров е " стимулирал за присъединяване в незаконното съдружие Котева, икономиста Татяна Радева и контрольора на активността на фонда Станислава Горанова ".

Сред практиките за непозволено консумиране на пари от бюджета на фонда е командироването в чужбина на лекари от разнообразни лечебни заведения, въпреки нормативната уредба да не разрешава такива дейности.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР