Среднощна полицейска обсада на Костенец. Силите на реда издирват 43-годишния

...
Среднощна полицейска обсада на Костенец. Силите на реда издирват 43-годишния
Коментари Харесай

Гл. комисар Ивайло Иванов за новото убийство в Костенец: Никой не е чул изстрел

Среднощна полицейска блокада на Костенец. Силите на реда търсят 43-годишния Стоян Зайков, обвинен за убийството на някогашната си партньорка, която беше открита убита в петък. В сряда обаче, полицията откри и тялото на мъж, който живеел в непосредствена непосредственост до дома на Зайков. 42-годишният Валентин Петров е бил погубен с ловна пушка. Мъжът е комшия и трети братовчед на търсения Стоян Зайков. Деляла ги една ограда, осведоми NOVA.

Все още няма безапелационни данни, че обвиненият за убийството от предходната седмица е безапелационният причинител на закононарушението от през вчерашния ден, разгласи основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов. Той добави, че търсеният Стоян Зайков и убитият Валентин Петров не са имали директен спор, били в чисто човешки връзки.

„ Няма безапелационни данни, че обвиненият, който търсям от предходната седмица е същият причинител. Починалият е комшия на възможния обвинен, само че досега нямаме безапелационни данни, че убийствата са осъществени от един и същи човек, макар че не изключваме тази версия и работим по нея “, уточни Иванов. „ Двамата са били съседи, имат роднинска връзка, обратно във времето са имали дразги, само че данните, които имаме досега, демонстрират, че много време не са имали спор. Били са на чисто човешки връзки “, добави основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

На въпрос дали има сигнали или някаква информация по отношение на второто ликвидиране, Иванов сподели: „ Досега нямаме сигнал някой нещо да е чул, да е очевидец. Убийството е осъществено с огнестрелно оръжие. Никой не е чул изстрел, никой не е видял нещо подозрително в региона. Има попадения от сачми. След привършване на правосъдно здравната експертиза ще имаме изясненост “.

Попитан каква е вероятността второто ликвидиране в Костенец също да е дело на търсения Стоян Зайков, Иванов съобщи: „ Вероятност има, до момента в който не отхвърлим с решителност някои от версиите, няма да спрем да работим по тях. Тази версия остава “. По думите му има възможност търсеният Стоян Зайков да се е укривал в дома на втория погубен.

Валентин признал пред Trafficnews, че в случай че приказва пред камера, Зайков може да посегне на живота му. Допускал, че може да се укрива на тавана на къщата му, без да знае.

Убитият мъж е и единият от разпитаните, след изгубването на Зайков. След следващото ликвидиране в Костенец, в издирването на причинителя се включи целият отряд за битка с тероризма и екипи на Жандармерията.

Специалните елементи започнаха подробно претършуване - къща по къща. /nova.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР