Средно училище за хуманитарни науки и изкуства Константин Преславски“ -

...
Средно училище за хуманитарни науки и изкуства Константин Преславски“ -
Коментари Харесай

Варненски ученици показаха как се сади зеленчукова градина

Средно учебно заведение за филантропични науки и изкуства " Константин Преславски “ - Варна бе хазаин на кратковременен продан по интернационалния план " ЕКО – ЛОГИКА? Стремеж към природосъобразно отношение към облекла, храна и боклуци “. Той се финансира от стратегия " Еразъм + “. Партньори са учебни заведения от Белгия, Гърция, Естония и Испания.

Проектът е с дълготрайност от две години и преглежда една от най-актуалните тематики за нашето съвремие - провокациите и проблемите пред екологията и вероятните решения.

В визитата във Варна в края на октомври са се присъединили 21 възпитаници и 9 учители от страните - сътрудници. Чуждестранните младежи и възпитаниците на Хуманитарната гимназия са посочили на терен по какъв начин се засажда и отглежда лична зеленчукова градина. По време на обмена е проведена работилница в Дневен център “Ривиера “ в морската столица. Гостите и техните връстници са работили и в интернационалните екипи за основаване на анимация за промотиране на метода " Km0 Food & Zero Waste “, оповестиха от Областния информативен център във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР