Средно тежко остава състоянието на пребития 23-годишен секретар на българския

...
Средно тежко остава състоянието на пребития 23-годишен секретар на българския
Коментари Харесай

След побоя над наш сънародник: Протест в защита на правата на българите в РСМ


Средно тежко остава положението на пребития 23-годишен секретар на българския културен клуб „ Цар Борис Трети “ в Охрид. Християн Пендиков беше евакуиран през вчерашния ден вечерта и настанен във ВМА.

Пред представителството на Европейската комисия в София се организира митинг в отбрана на правата на българите в Северна Македония. Тук са представители на Вътрешна македонска революционна организация и техни симпатизанти.

Здравословното положение на Християн за момента е устойчиво, само че приблизително тежко. Предстои му интервенция в понеделник, когато се чака да излезе от реанимацията. В момента е с фрактура на в ребрата и челюстта.

Три дни преди да бъде пребит Християн е заплашван, за което подава тъжба в полицията. Приятел на потърпевшия ни съотечественик твърди, че главният нападател е член на младежката организация на ВМРО-ДПНЕ и че точно той е задържаният.

" Основният нападател е Иле Спасески, човек с доста престъпни прояви и с условна настояща присъда сега за побой. Той е обществено престъпна персона в Охрид, всички локални го знаят. Има присъди, преписки за набези за опиати, притежания, разпространяване ", споделя Виктор Стоянов.

Институциите в Северна Македония би трябвало да се реформират благодарение на Европейския съюз и на България и да работят повече във връзка с българите споделя още Виктор.

Очаквайте в 19 ч. изявление с другар на Християн Пендиков, поискал анонимност поради боязън да не бъде атакуван също.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР