Средно с 4% ще поскъпнат жилищата в Испания през Новата

...
Средно с 4% ще поскъпнат жилищата в Испания през Новата
Коментари Харесай

Инвестициите в този сектор ще набират скорост през 2022 година

Средно с 4% ще нарастнат жилищата в Испания през Новата година. Причините за това са две – повишаването на строителните материали и блокирането на интернационалната търговия по отношение на пандемията от ковид, показват от CaixaBank.

Бумът, който се наблюдаваше в бранша през 2021 година, през новата ще се забави и ще бъде на равнищата от преди пандемията. През предходната година пуснатите в употреба нови жилища освен надминаха равнищата преди пандемията, само че даже доближиха пика от 2012 година От CaixaBank предизвестяват, че данните не отразяват настоящото търсене, защото някои от плановете са почнали преди няколко години.

Сред вероятностите за развиване на бранша на недвижими парцели, е растежът в търсенето и намесата на европейските фондови реконструкции, които ще бъдат ориентирани за възобновяване на жилищния фонд. Анализаторите също по този начин означават, че удобните условия за финансиране ще продължат да поддържат вложенията в парцели.

Ръстът на строителните материали и блокирането на интернационалната търговия може да попречват бързото възобновяване в броя на оферти. По данни на Eurostat, разноските в бранша порастват с над 12% на година, а цените на избрани първични материали с над 15%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР