Средният размер на седмичното заплащане на труда, без отчитане на

...
Средният размер на седмичното заплащане на труда, без отчитане на
Коментари Харесай

Заплатите във Великобритания с рекорден за последните 10 години ръст

Средният размер на седмичното възнаграждение на труда, без отчитане на премиалните, във Англия за юли-септември 2018 година е повишен с 3,2% на годишна база. Това са рекордни темпове от декември 2008 година, демонстрират данните на Националното статистическо ръководство (ONS).

Осреднената прогноза на специалистите предвиждаше повишаване на заплащането с 3,1%.

Отбелязва се, че в частния бранш работните заплати са нарастнали по-бързо, в сравнение с в държавния - надлежно с 3,3% по отношение на 2,8%.

Но анализаторите чакат тази разлика последователно да се редуцира, след заявката на финансовия министър Филип Хамънд за приключването на интервала за сурови бюджетни икономии.

С отчитане на бонусите, растежът на заплатите във Англия през трето тримесечие се форсира до 3 на 100 спрямо 2,8% за края на юни.

Заедно с това, безработицата в страната, пресмятана по стандартите на интернационалната организация на труда (МОТ), ненадейно се усилва на 4,1% от 4%, минимално равнище от 1975 година.

В същото време броят на работните места във Англия за интервала се усилва с 23 хиляди, до исторически най-много от 32,4 милиона.

На този декор фунтът стерлинг резервира умерения си растеж, нараства по отношение на $ с 0,4%, търгувайки се при курс $1,2898. Борсовият показател FTSE 100 се повишава с 0,46%. /money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР