Средният доход на лице от домакинството достига общо 1449 лв.

...
Средният доход на лице от домакинството достига общо 1449 лв.
Коментари Харесай

Средният доход на човек расте с 9.3% към края на 2017 г.

Средният приход на разположение от семейството доближава общо 1449 лева през четвъртото тримесечие на 2017 година, което съставлява нарастване от 9.3% по отношение на същия интервал на миналата година. Това демонстрират последните данни на Националния статистически институт (НСИ).

Основен принос за това има покачването на прихода от независима претовареност, който нараства с близо 30% и доближава 102 лева на човек. Работната заплата също пораства по отношение на същия интервал през 2016 година, като се е повишила с 9.2% и е към този момент 781 лева

Над половината от приходите на популацията идват от работната заплата, като делът ѝ е 53.9%. Вторият фактор са пенсиите, който способства за малко повече от четвърт от общите хонорари.

Успоредно с приходите нарастват и разноските на разположение от семейството - с 13.2% на годишна база, достигайки 1368 лева Повишението идва най-вече от разноските за храна и жилище. Принос имат също налозите и обществените осигуровки.

Най-голямо нарастване се записва в потреблението на самун, месо, месни творби, кисело мляко, зеленчуци, плодове и яйца. За сметка на това понижава потреблението на сирене и картофи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР