Средните цени на диамантите в света са паднали с почти

...
Средните цени на диамантите в света са паднали с почти
Коментари Харесай

Цените на диамантите се понижават - причината

Средните цени на диамантите в света са паднали с съвсем 14% за последните 12 месеца, а единствено от началото на годината до момента - с 6,5%, по данни на Global Rough Diamond Price Index от компанията Paul Zimnisky Diamond Analytics.

Авторите изготвящи показателя означават, че международните цени на диамантите са достигнали своя връх при започване на февруари предходната година - от този момент до момента спадът им е с 18,4%.

Анализаторите изясняват относително огромното за година намаляване на цените на тези предмети на лукса, главно с промяна в посока надолу, след нарастналото търсене на диаманти по време на пандемията от Covid.

" Когато (богати) хора не могат да пътешестват или да вървят на (скъпи) заведения за хранене, те харчат парите си за закупуване на първокласни артикули и бижута ", разяснява за CNBC шефът на американската комерсиална верига за бижута и скъпоценности Angara Jewelry, Анкур Дага. По думите му, когато стопанските системи на страните започнаха да се " отварят " след Covid рестриктивните мерки, търсенето стартира да се реалокира към други сегменти, по тази причина цените на диамантите се намаляват.

Друга съществена причина за спада на цените на диамантите в света през последните месеци, считат специалисти, е намаляването на търсенето от страна на китайските (богати) консуматори - на фона на закъснение развиването на китайската стопанска система и нарасналата макроикономическа неустановеност като цяло.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР