Средната заплата в Люксембург позволява на жителите на страната да

...
Средната заплата в Люксембург позволява на жителите на страната да
Коментари Харесай

Къде се продават най-евтините горива в Европа?

Средната заплата в Люксембург разрешава на жителите на страната да си купят най-голямо количество бензин в Европа, а България е на опашката по този индикатор, сочат резултатите от проучване на съветската осведомителна организация " РИА Новости ". За съставянето на рейтинга са употребявани публични статистически данни за цените на горивата към началото на юли 2020 година и заплатите в другите страни.

Средният месечен приход в Люксембург стига за 3 200 литра бензин А95. Цените на горивата във Великото херцогство са релативно ниски, а заплатите са едни от най-високите в Европа. Второ място по покупателна дарба с 2 600 литра заема Норвегия, където бензинът е извънредно безценен, само че пък приходите са големи. В челната петица влизат също Австрия, Ирландия и Англия, където с една заплата могат да се купят по 2 300 литра А95.

Средните приходи в Чехия, Русия и Гърция стигат за към 1 000 литра бензин. На последно място в рейтинга се класира Украйна, където с една месечна заплатата могат да се купят едвам 395 литра А95. Българите, латвийците, румънците, унгарците и беларусите могат да си разрешат по 700 литра бензин месечно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР