Средната работна заплата на жените в градовете на Китай достигна

...
Средната работна заплата на жените в градовете на Китай достигна
Коментари Харесай

За първи път от три години разликата в заплащането между половете в Китай намалява

Средната работна заплата на дамите в градовете на Китай доближи 6 995 юана (1 005 щатски долара) през 2019 година, което е 7,7% повече на годишна база. Макар и нежният пол да получава единствено 81,6% от трудовите хонорари на мъжете, за първи път разликата в заплащането сред двата пола понижава за трета поредна година.

С по-добрите умения и по-високи желания на дамите те към този момент заемат и управленчески постове, което е причина за по-големите междинни заплати, се показва в отчет на платформата за търсене и предложение на работа „ Boss Zhipin ", предава " Радио Китай ".

Според отчета разликата в заплатите на мъжете и дамите зависи най-вече от специалността, промишлеността и трудовия опит. Мъжете да вземем за пример са по-добре платени в бранша на технологиите, продажбите и инженеринга, до момента в който дамите в администрацията, ръководството и маркетинга. В отчета се показва още, че една година повече обучение усилва заплатите на дамите с 5,1%.

В навечерието на Международния ден на дамата Световната банка разгласява отчет, съгласно който през последните 20 години неравенството в заплатите на двата пола понижава последователно, само че с цел да бъде отстранено напълно са нужни още 150 години. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР