Средната на тази седмица средиземноморски циклон ще окаже влияние над

...
Средната на тази седмица средиземноморски циклон ще окаже влияние над
Коментари Харесай

Опасно време се очаква на Балканите, идват гръмотевични бури и градушки

Средната на тази седмица средиземноморски циклон ще окаже въздействие над Балканският полуостров, сочат данните на Meteo Balkans.

Очакваните превалявания по време на средиземноморският циклон на 16 и 18 май ще покачат доста равнищата и на подпочвените води, което ще увеличи риска и от активизиране на свлачища и вероятни наводнения в Централна България, Босна и Херцеговина, Черна гора и Хърватия. Очакваните количества превалявания тук-там ще надминат 70-150/кв.м.

Националната метеоролога работа на Босна и Херцеговина и Хърватия за през днешния ден и на следващия ден разгласи оранжев код за обилни по количества превалявания.

Гръмотевични стихии чакат сръбските метеоролози. Очакваните превалявания в Югозападна и Южна Сърбия, могат да надминат 20-30 л/кв.м и то за малко време. Националната метеоролога работа на Сърбия за през днешния ден разгласи жълт код.

В България

Времето в сряда на 17 май ни готви ново захлаждане, дъжд, гръмотевици и обилни превалявания.

Според прогнозите на Европейския център за средносрочни прогнози в сряда още веднъж ще се образува и забележителна валежна конюнктура над Централна и Източна България. Очакваме още веднъж гръмотевични стихии и градушки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР