Средната месечна температура през април се очаква да бъде над

...
Средната месечна температура през април се очаква да бъде над
Коментари Харесай

Какво време ни очаква през април? Температурите от минус 2 до 32 градуса

Средната месечна температура през април се чака да бъде над нормата, която за по-голямата част от страната е сред 10 и 13 градуса, по Черноморието и във високите полета - сред 8 и 14 градуса, а за планините - от минус 5 до 3 градуса.
Прочетете още
Най-ниските температури през април ще са най-вече сред минус 2 и 3 градуса, а най-високите - сред 27 и 32 градуса. Това разяснява основен помощник доктор Красимир Стоев, синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му месечната сума на преваляванията ще бъде към нормата, която за равнините е сред 30 и 75 литра на квадратен метър, а в планинските региони - сред 60 и 100 литра на квадратен метър.

Месецът ще стартира със слънчево време, а сред 11 и 15 април се чакат превалявания на доста места в страната.

Април ще започне с топло и най-вече слънчево време, тук-там в страната оптималните температури ще доближат 30 градуса. На 2 април през страната ще премине леден фронт, от запад на изток на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, има възможност за градушки, а температурите ще се намалят с 4-5 градуса, само че ще се задържат по-високи от нормалните. 

В средата на първото десетдневние въздушната маса ще е неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, чакат се и градушки.

През последните дни от първото десетдневие температурите още веднъж ще се покачат. Ще бъде най-вече слънчево, тук-там в равнините и котловините с краткотрайна мъгла.

В началото на второто десетдневие ще бъде относително топло. През интервала 11-15 април се чака на доста места в страната да има превалявания. Температурите ще се намалят и ще се приближат до нормалните за междинната за април.

През втората половина от десетдневието се чака да бъде най-вече слънчево. Дневните температури ще се покачат, само че утринните ще бъдат ниски и тук-там в равнините, и в котловините ще има условия за слана.

През третото десетдневие температурите ще бъдат към и над нормата, а преваляванията към нормата. Вероятност за прекосяване на студени атмосферни фронтове, по които ще има краткотрайни превалявания, гръмотевични стихии, градушки и релативно намаляване на температурите, ще има към 22 април, 26 април и в края на месеца. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР