Средиземноморски циклон преминава над Балканския полуостров. Очакват се значителни валежи,

...
Средиземноморски циклон преминава над Балканския полуостров. Очакват се значителни валежи,
Коментари Харесай

Тази КАРТА преобръща времето у нас

Средиземноморски циклон минава над Балканския полуостров. Очакват се обилни превалявания, гръмотевични стихии и градушки най-много в централните и южните региони на Гърция.

Количествата дъжд там ще надвишават 50 литра на квадратен метър за денонощието.

Дежурният синоптик на Национален институт по метеорология и хидрология скапе настроението на плажуващите



У нас преваляванията ще са по-малко. Денят ще е с променлива облачност до обяд. След това ще превали едва на доста места в страната. По-значителни количества чакаме в централните елементи на Южна България, в Югозападна България и по-конкретно в Рило-Родопската област.

Температурите остават ниски за сезона. Следобeд термометрите ще демонстрират стойности сред 22 и 27 градуса, а по здрач – сред 12 и 18 градуса, прецизира Нова телевизия.

По Черноморието чакаме слаби валежи в следобедните часове, с по-голяма възможност по северните елементи на крайбрежието. Температурата на въздуха – сред 23 и 26 градуса, на водата – 23-24 градуса. Вълнението – едва с височина на вълните до 50 сантиметра.

В дните до края на седмицата температурите ще се покачват и ще гонят стойности към и над 30 градуса през почивните дни. Условия за валежи ще има в петък в Югозападна България.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР