Среден 3,15 е оценката на българите за пътищата у нас

...
Среден 3,15 е оценката на българите за пътищата у нас
Коментари Харесай

Българите оценяват пътищата у нас със среден 3,15

Среден 3,15 е оценката на българите за пътищата у нас по шестобалната система, съгласно данни от ежемесечния Политически и стопански показател на " Галъп интернешънъл ", като вълната на проучването е направена сред 3 и 10 август измежду 822 души, т.е. две седмици преди трагичния случай край Своге.

38 на 100 считат, че пътищата у нас в последните няколко години стават по-лоши, 30 на 100 не намират смяна, 27 % споделят, че пътищата стават по-добри, а 5 на 100 не могат да преценяват. Всичко това обрисува по-скоро отрицателна картина, разясняват социолозите.

Те установяват, че тези, които виждат отрицателна смяна във връзка с пътищата у нас в последните години, са повече. Ако към тях се прибавят и тези, които не виждат смяна, се получава сериозен дял на хора, които не намират развиване в последните години. Всичко това свидетелства за тревожна конструкция на всеобщото схващане, считат анализаторите.

Привържениците на ръководещите са по-благосклонни, а измежду симпатизантите на опозицията и измежду дистанцираните от политическия развой мненията по-критични. Има разлики и съгласно вида обитаемо място, възраст, веществен статус. Хората с по-неблагоприятна обществена вероятност (с по-ниски приходи и обучение, в по-малки обитаеми места и на по-висока възраст) са и по-критични - освен по тематиката с пътищата, само че и изобщо към политиките на институциите. Единствено в столицата идентични дялове хора виждат положително и отрицателното развиване, а на останалите места позитивните оценки са сензитивно по-малко от отрицателните, означават от " Галъп ".

Същите трендове те регистрират и когато интервюираните са помолени да дадат цялостна оценка за пътищата у нас по шестобалната система. Около една трета дават двойка, а под един % са тези, които слагат шестица. Обобщената оценка е 3.15.
Социолозите означават, че в тези данни в огромна част от случаите се оглеждат не толкоз непосредствени и необятни усещания, колкото получен през медиите облик.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР