Средата, в която оперира бизнесът в България, става все по-сложна

...
Средата, в която оперира бизнесът в България, става все по-сложна
Коментари Харесай

Илия Кръстев: Средата, в която оперира бизнесът в България, става все по-сложна за навигиране

Средата, в която оперира бизнесът в България, става все по-сложна за навигиране без съществуването на постоянно държавно управление и парламент. В отвореното писмо заявяваме позициите на бизнеса и упованията към кандидат-депутатите, по какъв начин те би трябвало да работят в тази обстановка. Това сподели ръководителят на Асоциацията за нововъведения, бизнес услуги и технологии Илия Кръстев в предаването " Човекът на фокус " на Радио " Фокус " във връзка изпратеното до бъдещите национални избраници отворено писмо от 12 браншови и бизнес организации с гледище за работа в посока допустимо най-скорошно приемане на България в еврозоната и " Шенген ", законодателни и административни промени за гарантиране върховенството на закона, промени в образованието, работещи регулатори и институции, гарантиране на средствата от Плана за възобновяване и резистентност и възстановяване на изискванията за поощряване на вложителите. 

Той съобщи, че нестабилната политическа конюнктура неизбежно се отразява върху инвеститорския климат в страната и икономическата конюнктура като цяло. " Режимът, в който оперира бизнесът в България, е много кратковременен във връзка с обмисляне и тактика ", акцентира Кръстев.  

Като най-неотложни законодателни промени той уточни тези, свързани с Плана за възобновяване и резистентност. " Продължаваме да имаме отговорности, които би трябвало да се изпълнят, с цел да може България дейно да се възползва от тези средства. Потенциалните промени, свързани с данъчната система, обсъждани от Финансовото министерство, са много притеснителни знаци във връзка с бизнеса. Това по-скоро е обвързвано с даването на сигурност във връзка с това какво ще се случва в идната една година ", акцентира Кръстев.  

По думите му новаторските промишлености в страната ни в последните години са се развивали не с помощта на поддръжката на страната, а на сигурността в средата и спокойствието. " Ролята на страната е по-скоро обвързвана с това по какъв метод тя се нарежда световно и каква е връзката, която има във връзка с привличане на вложители и опазване на работни места ", съобщи още Кръстев.  

По думите му, скоростта, с която изкуственият разсъдък се имплементира в бизнеса по целия свят, е невиждана до момента и в случай че това не се случи и у нас, страната ни ще загуби конкурентоспособност.

" Ние сме на ръба на една нова гражданска война и може би звучи много далечно, само че това дали има държавно управление и парламент в България има отношение и към това, тъй като е извънредно време да създадем по-сериозни стъпки към новаторска и конкурентна стопанска система и това да са целите ни ", разяснява Кръстев. 

Живко КРЪСТЕВ
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР