Сред целите на тренировката са постигането на по-висока оперативна съвместимост

...
Сред целите на тренировката са постигането на по-висока оперативна съвместимост
Коментари Харесай

Гърция и България започват съвместната летателна тренировка “Тракийска звезда 2023“

Сред задачите на тренировката са постигането на по-висока оперативна съгласуемост на Военновъздушни сили за присъединяване в интервенции под егидата на НАТО; повишението на теоретичната, тактико-специалната и летателната подготовка на персоналния състав; усъвършенстването на работата в интернационална среда.

По време на взаимната летателна подготовка “Тракийска звезда 2023 “ ще се извършват следните задания: въздушен пердах с изтребители на междинна височина, отбранителни и настъпателни въздушни интервенции, тактически прехвати, образно въздушно разузнаване, полети по маршрут на дребна и пределно дребна височина, непосредствена авиационна поддръжка, търсене и нанасяне на условни удари по земни (морски) обекти.

От българска страна ще взе участие персонален състав и авиационна, самолетообслужваща и специфична техника, осигуряващи и обслужващи средства от военни формирования 28000 – Граф Игнатиево, 26030 – Безмер, 32040 – Крумово, 44510 - София и 22320 – Божурище. Гръцките Военновъздушни сили ще извършват полети със самолети F-16 без кацане на българско летище.

Общ началник на взаимната летателна подготовка ще бъде командирът на Военновъздушни сили генерал-майор Димитър Петров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР