Сред присъстващите на опелото на патриарх Неофит днес бяха и

...
Сред присъстващите на опелото на патриарх Неофит днес бяха и
Коментари Харесай

Елеонора Митрофанова видя "огромна провокация" на опелото на патриарх Неофит

Сред присъстващите на опелото на патриарх Неофит през днешния ден бяха и посланиците на Русия и Украйна, както и престоятелят на украинската православна черква. Неговото наличие стана мотив и за остри реплики сред Москва и Киев.

Скърбим дружно, съобщи посланикът на Русия у нас, прекрачвайки прага на храм-паметника " Св. Александър Невски ".

„ Патриарх Неофит беше същински духовник! Голям другар на Русия. Нашата черква скърби дружно с българите и българския народ “, съобщи Елеонора Митрофанова, дипломат на Русия в България.

Страната ни сподели респект, преклони се, елементарни се с българския патриарх на гала, рядко срещана по мащабите си

Наред с това обаче, пристигнаха и обвиняванията. Заради наличието на предстоятеля на Украинската православна черква Епифаний на опелото.

„ Това не е просто напрежение, а голяма провокация и по отношение на Българската черква в това число. Това е провокация, тъй като тази черква не е приета от Българската “, съобщи Митрофанова.

„ Дойдох, с цел да изпратя патриарх Неофит по пътя му към Царството небесно “, отговори митрополит Епифаний. Пред bTV той уточни, че е получил покана за опелото и разяснява обвиняванията от съветския дипломат.

Проследете онлайн какво се случва след кончината на главата на БПЦ

“За тях това е доста мъчително, когато нашата украинска православна черква влиза на интернационално ниво и има връзка с другите православни църкви ”, съобщи той.

„ Руската православна черква употребява в своите цели съветската черква. Виждаме какви последици носи идеологията на съветския мир. Държавата агресор се пробва да заличи нашата страна и нашата черква. Но ние сме духовно мощни и ще победим “, разяснява още митрополит Епифаний.

По време на траурната гала митрополит той не служи дружно с другите духовници.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР