Сред присъстващите бяха Златомир Иванов-Баретата, бившият кмет на Дупница Атанас

...
Сред присъстващите бяха Златомир Иванов-Баретата, бившият кмет на Дупница Атанас
Коментари Харесай

Започна опелото на Ангел Христов-Геле! Десетки се стекоха в храма, съпругата му и децата му, пристигнаха хванати за ръце, приятели внесоха в черквата затворен ковчег /Снимки/

Сред присъстващите бяха Златомир Иванов-Баретата, някогашният кмет на Дупница Атанас Янев, приятелката на Пламен Галев и други Съпругата му Радмила дойде придружавана от двете си деца.

Започна опелото на Ангел Христов в централния дупнишки храм. 10 минути преди оповестения начален час дворът на черквата се извърши с хора, огромна част от които носеха големи букети с бели рози, измежду тях бе видян и известният Златомир Иванов-Баретата.Паркингът почерня от лъскави коли и момчета облечени в черни панталони и черни тениски. Пристигна и някогашният кмет на Дупница и добър другар на Христов и Пламен Галев- Атанас Янев. Към траурната гала се причисли и приятелката на Пламен Галев.Съпругата на Христов дойде придружавана от двете си деца.

Радмила Христова не повдигна очите си до момента в който прекосяваше площада пред черквата, очевидно измъчена от сполетялата я покруса. Както съобщихме по рано през днешния ден, входът на черквата бе обсипан с венци още от 11 часа.

Няколко минути преди началото на траурната гала внесоха ковчега с тленните остатъци на Геле в черквата, ковчегът бе затворен. Както сподели някогашният вътрешен министър Иван Демерджиев Христов бил доста изменен, поради болестта си. Христов ще бъде заровен в 15 часа, съдейки по хората в двора на храма се чака многолюдно шествие да изпрати единия от братята Галеви в последния му земен път

В. Костов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР