Сред най-важното въоръжение в списъка за военна помощ, предоставен от

...
Сред най-важното въоръжение в списъка за военна помощ, предоставен от
Коментари Харесай

Украинският посланик каза какви въоръжения иска страната му от нас

Сред най-важното въоръжение в листата за военна помощ, възложен от Украйна, са артилерийските оръдия, средства за защита, включително за военновъздушна защита, снаряди, амуниции, танкове, БТР-и и самолети. Това сподели посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко през днешния ден. Той приказва пред публицисти след присъединяване си в първия ден от годишната среща на министрите на защитата във формат SEDM (Процес на срещи на министрите на защитата от Югоизточна Европа).

Москаленко изясни, че описът за военна помощ за Украйна е възложен още преди решението на Народното събрание за даване на такава от страна на България.

Нямам точна информация какво тъкмо въоръжение ще бъде предоставено от страна на България, съобщи той и добави: " Сега става въпрос за приемане на тези типове техника, с които България разполага и може да ги отдели за потребностите на украинската войска, която сега се бори за независимост и самостоятелност на украинската страна ".

По думите му предоставеният лист от Украйна е извънредно необятен и огромен.

Попитан дали след случая в Полша потребностите за въоръжение на Украйна са се трансформирали, Москаленко съобщи: " Ситуацията след ударите по Полша не бих споделил, че изключително се промени, защото нужното въоръжение, от което Украйна има нужда остава същото. Това са средства за противовъздушна защита, за бронираната техника, за артилерийска техника, за амуниции, снаряди. "

Относно украинското присъединяване в следствието на случая в Полша той съобщи, че е належащо, с цел да бъде изяснена оптимално транспарантно и обективно обстановката, която е станала на границата с Украйна. Тъй като Украйна е в центъра на всички тези събития, по отношение на бруталната и варварска експанзия на Руската Федерация, а това са последствия - т.е. удар по Полша и целия либерален свят, добави Москаленко.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР