Сред най-странните храни по света се нарежда чийзкейк Алигатор. Той

...
Сред най-странните храни по света се нарежда чийзкейк Алигатор. Той
Коментари Харесай

Екстремни кулинарни деликатеси по света

Сред най-странните храни по света се подрежда чийзкейк Алигатор. Той се предлага в кафене в Ню Орлиънс, Съединени американски щати и на процедура съставлява лют чийзкейк с фини късчета крокодилско месо.

Горчивият пъпеш, който е публикуван в Африка и Азия, съдържа веществото момордицин. Той му придава мъка и провокира неприятно възприятие в устата.

Въпреки отвратителния си усет обаче този пъпеш е неповторимо комбиниране на витамини и минерали, които понижават захарта при диабетиците, а също така се употребява в лекуването на СПИН.

Кървавият език, прочут в Германия, се прави от телешки или говежди език и кръв, който се държи в марината. После се сварява, охлажда и се трансформира във вкусно руло. Според експерти усетът на кръвта е толкоз внимателен, все едно облизвате преди малко порязан пръст.

 Омар

В Китай и Япония са луди по кокоши коленца. Те ги вършат на грил или ги пържат в чеснов сос. В Шотландия пък харесват хагис – агнешко сърце, бял дроб и черен дроб, които се смесват с овесено брашно, сланина, лук и подправки.

Сместа се сервира в корем от агне или овца. В Азия са известни живите омари. Колкото е по-бърз готвачът, толкоз по-живо е това ядене, което е обичано на тези, които обичат свежата храна.

След като омарът се разделя на две елементи – месото на главата и месото от корема, то месото от опашката се вади бързо и се разделя на порции. След това месото и опашката се сервират върху лед, с цел да може да се запазят двигателните рефлекси на убитото животно.

 Натто

Натто, известна храна в Япония, съставлява сварена в продължение на 6 часа на пара соя. Тя се трансформира в лепкава слуз с неприятна миризма. След като стои на пара дълго време, в соята се образува бактерията Bacillus Subtilis.

След като престои осем дни, ястието се трансформира в извънредно ужасно на тип, само че по тази причина пък е доста потребно. То е незаменимо при лекуване на остеопороза и понижава риска от тромби.

В Австралия хората постоянно хапват на закуска сурови или печени на плам гъсеници. Те са цялостни с белтъчини, а на усет са като пилешко месо. В Италия е на респект кравето виме, сготвено по всички правила на средиземноморската кухня.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР