Сред големите градове на страната най-много са поскъпнали жилищата старо

...
Сред големите градове на страната най-много са поскъпнали жилищата старо
Коментари Харесай

Най-много поскъпват старите жилища в София

Сред огромните градове на страната най-вече са поскъпнали жилищата остаряло строителство в София - с 21,7% за година, демонстрират данни на Националния статистически институт. При новото строителство най-голямото повишаване на цените е в Русе - с 18,8%.

София се изкачва преди всичко измежду огромните градове в страната с над 120 хиляди поданици в класацията за най-бързо общо повишаване на жилищата, откакто две следващи тримесечия първото място беше за Русе. През третото тримесечие на предходната година цените на жилищата и къщите в столицата са с 18,6% по-високи по отношение на същия интервал на миналата година. Поскъпването на новото строителство в София е с 14,4% за година, като в този сегмент от пазара единствено в Русе покачването на цените е по-голямо.

Поскъпването на парцелите в останалите пет огромни градове с над 120 хиляди поданици също е доста. Покачването на цените на жилищата в Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Русе е доста близко. Това демонстрира, че търсенето на парцели нараства във всички огромни градове на страната.

На второ място по общо повишаване на къщите и жилищата е Русе с растеж от 12,9% за година. Второто място се дължи главно на огромното повишение на цените на новото строителство. Но и повишаването на жилищата в остарели здания също е доста - с 11,6%. Любопитно е, че Русе е градът с най-голямо покачване на цените на новото строителство и минимум повишаване на старите жилища.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР