Сред 12-те филма в конкурса за Златен Свети Георги“ има

...
Сред 12-те филма в конкурса за Златен Свети Георги“ има
Коментари Харесай

Тео Ушев прати филма си на фестивал в Москва при Никита Михалков

Сред 12-те кино лентата в състезанието за „ Златен Свети Георги “ има единствено още един, създаден в Европейски Съюз – румънско-френската продукция „ Съпругата на мъртвеца “.

Президент на фестивала е известният съветски режисьор и артист Никита Михалков, който от години е прочут като най-големият покровител на политиката на Владимир Путин за връщане на съветското въздействие в страните от някогашния Съюз на съветските социалистически републики..

Михалков счита, че Украйна постоянно е била част от Русия и Москва би трябвало да води война против украинските нацисти, с цел да избави самата себе си.

 

В тазгодишното издание на форума са включени филми от 60 страни. Фестивалът продължава да съблюдава всички правила и нормативи на FIAPF, съблюдавайки най-строго правилото на премереността. Руските медии обаче пропущат да отбележат обстоятелството, че Международната асоциация лиши акредитацията на Московския кинофестивал през предходната година поради войната в Украйна. Филмът на Тео Ушев не дава отговор на едно от изискванията.

 

Режисьорът неведнъж е показал поддръжка за Украйна и се е оповестил срещу съветската агитация и режима на Путин. Именно това поражда въпросителната за какво въобще е изпратил кино лентата си за присъединяване, както и дали ще участва персонално на фестивала. Самият той означи на страницата си във Facebook, че филмът му ще взе участие в московския фестивал, без да дава повече детайлности по тематиката.

 

Под поста му се завихри остра полемика и Ушев бе питан от десетки за какво ще взе участие на фестивала в случай, че подлага на критика остро военната експанзия на Русия. той обаче напомни, че не дава изявленията и когато пристигна време за публично изказване по тематиката ще го напише още веднъж в профила си в обществената мрежа. Освен това единствено преди година Теодор Ушев се разгласи остро срещу всичко, обвързвано с Русия.

 

Той признава, че войната го е сринала душевен и мъчно съумява да се концентрира и да работи. Приятелите му аниматори от Русия – 450 души, подписали писмото срещу войната, са били уволнени от университетите, задържани и бягат от страната. Към днешна дата обаче към този момент не му е жалост за руснаците, а за дисидентите, които са живи, а украинските деца не са. 

 

Не крие, че към този момент не може да понася съветска тирада, както и приказки срещу войната, защото най-големите сатрапи биват представяни като миротворци.

Завършва с „ Миру-мир, звучи като иди нахуй “.

Източник: Уикенд

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР