Сребърна медалистка от провелия се Национален форум „Дебати“ стана представител

...
Сребърна медалистка от провелия се Национален форум „Дебати“ стана представител
Коментари Харесай

Даниела Стоева е новият представител на Сливен в Съвета на децата

Сребърна медалистка от провелия се Национален конгрес „Дебати“ стана представител на Сливенска област в Съвета на децата към Държавната организация за протекция на детето – оповестиха от регионалната администрация. Даниела Стоева е ученичка в елитната Профилирана природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“ в регионалния град. Тя е определена измежду още две кандидатури. Тя се били препоръчани от комисия по подбора, назначена от регионалния шеф.

Даниела ще показва мнението на децата от Сливенска област по всички въпроси, които ги засягат. Тя ще взе участие в основаването на ограничения, които да обезпечат най-подходящите условия за развиване на връстниците й. Ще пази правото на децата да изричат свободно мнението си по значимите за тях въпроси. Сливенската ученичка е деен член на Младежкия общински съвет. През август по нейна концепция за първи път Сливен стана хазаин на национални диспути. Ментор на Даниела е Анелия Иванова от Младежкия дом в града.

Съветът на децата е основан в осъществяване на главните правила на Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на детето и Закона за протекция на детето. Целта е да се насърчи детското присъединяване в изработването на политики за децата и вземането на решения. Съставът на Съвета се образува от по един представител на всички 28 административни области и 5 квоти за деца от уязвими групи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР