Сравнително спокойно премина сезонът за плажните медици във Варна. По-малко

...
Сравнително спокойно премина сезонът за плажните медици във Варна. По-малко
Коментари Харесай

Плажните медици във Варна спасявали и колабирали сервитьори

Сравнително умерено мина сезонът за плажните медици във Варна. По-малко са и нарушаванията на разпоредбите за къпане, разяснява пред Дарик доктор Иван Иванов, шеф на ДКЦ I „ Света Клементина “. За поредна година общинското лечебно заведение обезпечи здравното обслужване на плажовете от „ Златни пясъци ” до Шкорпиловци.

Най-тежките произшествия са били в курорта " Св. св. Константин и Елена ", където през август имаше идвама удавени. В доста случаи е билаоказвана помощ на работещи в заведения и магазинчета на плажа, колабирали в жегите, разкри медикът.

Причина за по-малкия брой на сериозните произшествия е намалелият брой на плажуващите, като по-натоварено е било единствено в събота и неделя. Най-много работа плажните медици са имали на линиите във Варна и „ Златни пясъци ”.

Повечето произшествия в морето са ставали поради неспазване на разпоредбите за къпане. Според доктор Иванов разпоредбите за къпане биха се спазвали повече при съществуване на плажна полиция, за каквато се приказва от години.

Случвало се е помощ от медиците да потърсят и спасители. „ Напрягат се и подвигат кръвно, поради недисциплинирани летовници. Мерим им кръвното или им даваме някакъв медикамент, с цел да се успокоят ”, разкри шеф на ДКЦ I „ Света Клементина “.

Цялото изявление с доктор Иван Иванов е в прикачения аудио файл.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР